El cu rachete nucleare, ea cu parfumuri scumpe. Cine e “prima tovarășă“ a Coreei de Nord

 

 

Presa din Coreea de Nord o numeşte „tovarăşa“ şi o prezintă mereu alături de „mareşal“, adică soţul ei. Tovarăşa“ apare rereori în public şi numai la ocazii speciale. În spatele imaginiii tipic dictatoriale, de femeie supusă și mamă dedicată,  se ascunde însă o femeie emancipată, cu gusturi fine, scrie Business Insider, citat de Adevărul.

 

oate că dictatorul nord-coreean Kim Jong-un este celebru în întreaga lume, mai ales pentru ameninţările sale cu folosirea armelor nucleare, unele aspecte şi persoane din viaţa sa rămân ascunse cu grijă. Una dintre aceste persoane atent ascunse este soţia sa, care stârneşte multe întrebări printre curioşi. Business Insider a căutat informaţii despre ea şi ridică puţin din această aură de mister.

Citeste mai mult: adev.ro/

Ri Sol-ju, soția lui Kim Jong-un, a fost văzută purtând genţi Dior şi Chanel, în timp ce majoritatea nord-coreenilor trăiesc într-o sărăcie cruntă şi total izolaţi de restul lumii.

 

Informațiile vin pe filiera serviciilor secrete sud-coreene, care i-au reconstiuit și biografia primei tovarășe. Are 28 de ani şi provine dintr-o familie din elita regimului comunist de la Phenian: tatăl ei este profesor, iar mama doctoriţă.

Până să-l cunoască pe Kim, Ri Sol-ju a studiat muzica în China şi a vizitat Coreea de Sud în 2005, ca membră a unri echipe de majorete. Nu se ştie cu exactitate data la care cei doi s-au cunoscut. Una dintre variante este 2010, însă alţii susţin că la acea dată erau deja căsătoriţi de un an.

Cert este că s-au afişat prima dată împreună în public în iulie 2012, cu prilejul deschiderii unui parc de distracţii din Phenian.

 

Cuplul ar avea trei copii împreună, ultimul născut în februarie anul acesta.

Aura de mister din jurul partenerei de viaţă a lui Kim Jong-un este ceva aproape normal în societatea comunistă nord-coreană. Mama actualului dictator de la Phenian n-a fost niciodată soţia în public.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?