Șeful spionajului american: Rusia, China și Iran au încercat să inluențeze alegerile din SUA

 

Directorul Serviciilor Naționale de Informații ale SUA, Dan Coats susține că Rusia, Iran și China au încercat să se implice în alegerile parțiale din SUA din luna noiembrie.Un raport în acest sens a fost elaborat de Serviciile de informații ale SUA la cererea Casei Albe, notează The New York Times, citat de Deschide.md. Potrivit sursei, documentul a fost deja transmis Agenției Naționale de Securitate și Ministerului Justiției de la Washington.

„Rusia, Iran, China și alte state au încercat să-și promoveze propriile agende în conformitate cu propriul interes în cadrul alegerilor parțiale din organele legislative ale SUA. Specialiștii nu au dovezi că aceste tentative s-au încununat cu succes”, se arată în raport.

Alegerile parțiale din SUA au avut loc în luna noiembrie. Atunci au fost aleși o parte din senatori, dar și întreaga Cameră a Reprezentanților din Congresul SUA. Serviciile speciale din SUA anunțau în luna septembrie că Rusia ar putea încerca să influențeze alegerile așa cum a făcut în prezidențialele din 2016. Tot în septembrie președintele american Donald Trump a semnat un decret prin care se impun sancțiuni contra celor care vor fi depistați că au încercat să influențeze alegerile. Aceștia se fac pasibil de blocarea conturilor, interdicție de a primi vize pentru SUA.

În luna octombrie Ministerul Justiției al SUA a acuzat-o pe o oarecare Elena Huseinova că ar fi fost contabila proiectului „Lahta” finanțat de oligarhul Evghenii Prigojin, cunoscut în presă ca „bucătarul lui Putin”. Anume acest proiect avea intenția de a influența alegerile parțiale din SUA.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Gheorghe
22 Dec 11:53
Iti dai seama ce fac in ro ???
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?