Șeful Poliției din Mureș, trimis în judecată pentru luare de mită

 
Șeful Poliției din Mureș, trimis în judecată pentru luare de mită
Șeful Poliției din Mureș, trimis în judecată pentru luare de mită

Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, chestor Valentin Pescari, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată.

În același dosar a fost deferit justiției și Teodor Giurgea, directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș, acuzat de dare de mită în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 4 octombrie 2011, chestorul Valentin Pescari, inspector șef al IJP Mureș, i-a pretins lui Teodor Giurgea ca, în calitate de director general al Administrației Bazinale de Apă Mureș, să trimită 30 de autobasculante de câte 30 de tone cu pământ rezultat din decolmatarea unui pârâu, în vederea amenajării unei parcele de teren care aparținea chestorului de poliție.


Pământul urma apoi să fie nivelat cu un buldozer, tot pe cheltuiala Administrației Bazinale de Apă Mureș.

Anchetatorii susțin că pretinderea a fost făcută pentru ca, în schimb, Valentin Pescari, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să dispună mutarea unei rude a lui Teodor Giurgea, lucrător al IJP Mureș, la un alt serviciu din cadrul IJP Mureș.

La data de 26 octombrie 2011, Valentin Pescari i-a mai pretins lui Teodor Giurgea repararea, pe cheltuiala Administrației Bazinale de Apă Mureș, a unui autovehicul aparținând IJP Mureș.

Anterior, chestorul Valentin Pescari dispusese transferarea rudei lui Teodor Giurgea și se angajase față de acesta din urmă că o va muta din nou, la un alt compartiment, potrivit aptitudinilor sale.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 -1
Florina Tole
19 Sep 20:08
Oferta locuri de munca sigure! Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat contract legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si castigati 300 dolari lunar! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: florinatole@yahoo.ro
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?