Șefii de Consilii Județene, întâlnire cu premierul. Descentralizarea și salariile, priorități

 
Oprișan vs Dragnea
Oprișan vs Dragnea

Șefii de CJ s-au reunit joi la Parlament, în cadrul Adunării Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, întâlnire la care au participat premierul Viorica Dăncilă, dar și mai mulți miniștri. Descentralizarea, majorările salariale pentru aleșii locali, abosorbția fondurilor europene, și spitalele regionale au fost printre priorități.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la Adunarea generală a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene, că gradul de absorbţie a fondurilor europene nu este satisfăcător, ea arătând că există chiar de risc de decomitere a unei sume de 800 de milioane euro pe Programul Operaţional Regional.

„Pe fonduri europene, după cum bine ştiţi, în anul 2017 s-a reuşit acreditarea tuturor autorităţilor de management şi, mai mult, am introdus în Legea salarizării şi acordarea unui procent de 25% pentru primarii, preşedinţii de CJ, acolo unde avem proiecte pe fonduri europene. Cu toate acestea, gradul de absorbţie nu este satisfăcător, fiind chiar risc de decomitere a unei sume de 800 milioane euro pe Programul Operaţional Regional”, a spus Dăncilă.

Ea le-a spus preşedinţilor de consilii judeţene să-i comunice problemele pe care le întâmpină în accesarea fondurilor europene în vederea soluţionării lor de urgenţă. „Nu cred că e cazul să vă aduc aminte cât de vitale sunt aceste fonduri pentru dezvoltarea judeţelor noastre, fie că vorbim de proiecte pentru apă-canalizare sau deşeuri sau drumuri, spitale, şcoli. Cred că experienţa de care dispuneţi, precum şi din calitatea de preşedinţi al agenţiilor de dezvoltare regională, membri în comitetul de monitorizare al POR, puteţi sprijini creşterea absorbţiei, iar problemele pe care le întâmpinaţi în accesare mi le puteţi comunica în vederea soluţionării lor de urgenţă”, a spus Dăncilă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?