Efectul Dragnea: Toate VIP-urile cu procese la Curtea Supremă au sărbători liniștite

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a transmis miercuri că există un blocaj în funcţionarea completurilor de 5 judecători care nu-şi pot desfăşura activitatea, iar toate şedinţele din acest an vor fi amânate pentru 2019.Liviu Dragnea câştigă timp în procesul Bombonica, în care a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi jumătate de închisoare. Instanţa Supremă a decis să amâne pentru la anul toate procesele de pe rolul completurilor de 5 judecători.

Este şi cazul şefului PSD, care avea programată întâlnirea cu magistraţii Instanţei Supreme peste o săptămână.

Alături de Dragnea, sunt şi alte VIP-uri direct vizate de această măsură. Exemple: Sebastian Ghiţă, Cristian Rizea, Viorel Hrebenciuc şi Elena Udrea. Înalta Curte a luat decizia amânării, după ce colegii de la Curtea de Apel Bucureşti au hotărât că nu trebuiau trase la sorţi completurile de 5 în absenţa motivării venite de la CCR.

„A fost convocată Adunarea Generală a judecătorilor instanţei supreme pentru a fi consultată cu privire la măsurile necesare pentru buna desfăşurare a activităţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, urmare a deciziei Curţii Constituţionale prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională şi a hotărârii Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a suspendat executarea Hotărârii Colegiului de conducere nr. 137 din 8 noiembrie 2018", au anunţat, miercuri, reprezentanţii ICCJ.

Potrivit acestora, la şedinţă au participat 88 de judecători din 110 în funcţie, însă s-a decis, având în vedere obiectul consultărilor, că este oportun ca judecătorii Secţiei de contencios administrativ şi fiscal să nu participe. În continuare, Adunarea Generală şi-a desfăşurat lucrările în prezenţa a 67 de judecători.

„În urma dezbaterilor, s-a hotărât în majoritate ca Adunarea Generală a judecătorilor să emită un comunicat de presă în care să aducă la cunoştinţa persoanelor interesate că există un blocaj în funcţionarea completurilor de 5 judecători care nu-şi pot desfăşura activitatea de judecată. În urma consultărilor, au fost exprimate 62 de opinii în sensul că la şedinţele de judecată planificate pentru datele de 3 şi 10 decembrie 2018, completurile de 5 judecători, în compunerea rezultată din tragerea la sorţi ce a avut loc la data de 9 noiembrie 2018 vor acorda noi termene de judecată", se mai arată în comunicat.

În urma consultărilor, s-a întrunit Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care, prin Hotărârea nr. 152, a stabilit că la şedinţele de judecată ale completurilor de 5 judecători din data de 3 şi 10 decembrie 2018, vor participa membrii titulari sau supleanţi, după caz, în compunerea aprobată prin Hotărârea Colegiului de conducere nr. 139 din 13 noiembrie 2018, în prezent în vigoare.

Printre cei care au termen de judecată în 3 decembrie se află și Liviu Dragnea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stan
29 Nov 22:00
AI JUDECAM NOI POPORUL PE TOTI ...CAT DE CURAND...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?