Efect în lanţ în BOR, mitropolitul Banatului e sfătuit să demisioneze

 

Efect în lanţ după eşecul referendumului, încă un cap al Bisericii Ortodoxe este somat să demisioneze. Este vorba de mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan. Vasile Popovici, semnatarul scrisorii deschise, îi transmite Mitropolitului Banatului, ÎPS Ioan, că invalidarea referendumului ar trebui să fie un moment de reflecție profundă și că e momentul ca înaltul ierarh să se reîntoarcă la operele sociale.

„Ați fost între inițiatorii acestui referendum, deși rolul dvs ca ierarh nu e nici câtuși de puțin să inițiați legi. Căderea referendumului ar trebui să fie un moment de reflecție profundă – pentru dvs ca și pentru acei preoți care s-au implicat în politică și-n treburi lumești, de aici și din toată țara.

Mesajul pe care l-au transmis cetățenii români ieri și azi e clar ca lumina zilei pentru ierarhii bisericii noastre ortodoxe: e momentul renunțării la lux, la iubirea de arginți, la legătura veche cu un partid anume și cu toate partidele. E de multă vreme momentul să uitați de milioanele de la buget. E momentul, Părinte, să redescoperiți creștinismul, care înseamnă iubire necondiționată pentru aproapele și mai ales pentru aproapele în nevoie. E momentul, Părinte, să vă reîntoarceți la operele sociale, cu modestie și dedicație curata. E momentul, Părinte, o tot repet, să vă lepădați ca de Necuratul de tentația politică”, a scris Vasile Popovici în scrisoarea deschisă adresată Mitropolitului.

Vasile Popovici este un fost deputat român ambasador al României în Portugalia (2006 – 2011) și în Maroc (2011 – 2016), potrviti tion.ro. Este, totodată, scriitor, critic literar și profesor universitar la Universitatea de Vest din Timișoara, fiind titularul cursurilor de literatură franceză modernă.

Redactorii Tion.ro au cerut un punct de vedere reprezentanților Mitropoliei Banatului, care a comunicat că, dacă va exista o reacţie, aceasta va fi comunicată public. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?