VIDEO Șefa TVR, sfidare totală la adresa deputaților din Comisia de Cultură

 

Șefa TVR, Doina Gradea, apropiată PSD, a refuzat dialogul cu membrii Comsiei de Cultură din Camera Deputaților. Ea s-a prezentat în Comisie, dar a spus că va răspunde întrebărilor "în scris", invocând faptul că întrebările nu ar avea legătură cu motivele invocate în solicitarea de a veni în fața parlamentarilor.

Președintele-director general Doina Gradea a refuzat, miercuri, să răspundă întrebărilor parlamentarilor din Comisia de Cultură din Camera Deputaților. Ea s-a prezentat în Comisie, dar a spus că va răspunde întrebărilor "în scris", invocând faptul că întrebările nu ar avea legătură cu motivele invocate în solicitarea de a veni în fața parlamentarilor. Mai mult, șefa de la juridic, venită alături de Gradea, a pretins că audierea nu ar respecta reglementările legale.

Șefa TVR a fost chemată pentru a răspunde întrebărilor legate de "partizanatul politic" al Televiziunii publice în campania electorală. Aceasta, în condițiile în care fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a apărut de două ori în emisiunea Viața Satului, fără că aceasta să fie declarată emisiune electorală, scrie Hotnews.ro


Ea a spus, însă, în comisie că nu ar fi fost chemată la audieri, ci să "participe la lucrările comisiei" în urma "nenumăratelor sesizări" despre partizanatul TVR. Ea a spus că va răspunde în scris întrebărilor.

La întrebări puse de deputatul USR Iulian Bulai, referitor la scăderea de audiență a TVR și renunțarea la emisiuni cu audiență, Doina Gradea a răspuns: "Vă voi răspunde în scris, așa cum v-am transmis. Invitația dumneavoastră pentru astăzi era legată de alte subiecte."

Responsabila TVR pe chestiuni juridice, aflată alături de Doina Gradea a invocat un articol din legea de funcționare a TVR, referitor la controlul parlamentar, sugerând că audierea nu ar avea susținere legală. Potrivit prevederii respective, controlul parlamentar se bazează pe raportul anual și, conform reprezentantei TV, "orice intrebări și informații trebuie solicitate pe baza hotărîrii Comisiei de Specialitate".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?