EDU.RO: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013, ADMITERE LICEU 2013: Anunţ important pe EDU.RO

Prima repartizare computerizată va avea loc în 16 iulie

EDU.RO: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013, ADMITERE LICEU 2013, potrivit EDU.RO: Admiterea în liceu va decurge normal; trebuie rezolvate neregulile la Evaluarea naţională, anunţă Ministerul Educaţiei. 

EDU.RO: TOT CE TREBUIE SĂ ŞTII DESPRE REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013, ADMITERE LICEU 2013, AICI

EDU.RO A PUBLICAT LISTELE DEFINITIVE CU IERARHIA MEDIILOR PE JUDEŢE: REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013


REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BUCUREŞTI: TOPUL MEDIILOR

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a publicat, vineri, ierarhiile mediilor pentru admiterea în învăţământul liceal 2013 pe judeţe şi municipiul Bucureşti.
Din totalul celor peste 162.000 de elevi înscrişi la Evaluarea naţională, 280 au media de admitere 10, adică media celor patru ani de gimnaziu şi cea de la evaluarea naţională au fost de 10.

În Bucureşti, dintre cei 11.377 de absolvenţi de clasa a VIII-a, 4.326 au medii între 9 şi 10, iar din aceştia peste 2.300 sunt cu medii între 9,50 şi zece, 29 având media de admitere în liceu 10.

Tot în Bucureşti, medii sub 5 au 255 de elevi, între 5 şi 7 - 2.266, între 7 şi 8 - 1.856, iar între 8 şi 9 - 2.670, potrivit ierarhiei.

Totodată, vineri, au fost publicate listele cu specializările, liceele şi şcolile din judeţe, precum şi numărul de locuri disponibile pentru Admiterea în licee 2013.

EDU.RO: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013, ADMITERE LICEU 2013:  Admiterea în liceu va decurge normal, dar mai înainte trebuie rezolvate neregulile de la Evaluarea naţională pentru ca niciun candidat care a învăţat să nu sufere din cauza celor care au încercat să fraudeze examenul, susţin oficiali din Ministerul Educaţiei.
Precizările vin, la solicitarea MEDIAFAX, după ce, joi, pe site-ul Ministerului Educaţiei, la secţiunea Admiterea în licee 2013, a fost postat următorul mesaj: "Stimaţi părinţi. Facem eforturi să publicăm informaţiile care vă interesează în cel mai scurt timp".

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Notele obţinute la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 de absolvenţii de clasa a VIII-a vor conta la ADMITERE LICEU 2013, care se va desfăşura în trei etape. Iată un calculator online, care îţi va arăta care este liceul la care ai putea merge, în funcţie de REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ.

Foloseşte aplicaţia ADMITERE LICEU 2013  pentru a calcula media de admitere la liceu. Completează pas cu pas fiecare câmp. Vei obţine în acest fel media la evaluarea naţională din clasa a VIII-amedia generală de absolvire a claselor V- VIII, iar în final media pe baza căreia te poţi înscrie la liceu.

Poţi verifica apoi mediile de admitere la liceu din 2001 şi până în 2012 direct pe acest site, alegând liceul care te interesează.

Iată o aplicaţie de SIMULARE ADMITERE LICEU 2013.

EDU.RO: ADMITERE LICEU 2013 - FIŞA DE ÎNSCRIERE

Parcurge paşii următori pentru a completa fişa de înscriere la liceu. Poţi completa integral sau la alegerea ta oricare dintre cei 5 paşi. În final, toate datele completate de tine se vor regăsi într-o fişă identică celei cu care te vei înscrie la liceu, pe care o vei putea vizualiza şi printa. Datele completate de tine vor fi reţinute atâta timp cât eşti pe site. Dacă doreşti ca acestea să fie reţinute chiar dacă nu termini de completat fişa, este necesar să te înregistrezi pe site.

Date personale Completează datele personale care se vor regăsi în final în fişă. Dacă te-ai înregistrat deja, datele de mai jos sunt cele pe care le-ai trecut în formularul de înregistrare, dar le-ai completat. Le poţi modifica acum, dacă doreşti.

VEZI AICI FIŞA DE ÎNSCRIERE ADMITERE LICEU 2013, CONFORM EDU.RO

AICI POŢI LA FACI O SIMULARE ADMITERE LICEU 2013EDU.RO: 
REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013, ADMITERE LICEU 2013: 
Vineri, absolvenţii de clasa a VIII-a ar trebui să înceapă să completeze fişele de înscriere la liceu, exprimându-şi opţiunile pentru anumite unităţi de învăţământ. Conform Metodologiei de admitere în liceu 2013, joi, Comisia naţională de admitere trebuia să transmită către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia pe judeţ, iar vineri ar trebui afişată, în fiecare unitate de învăţământ gimnazial, lista candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Însă, o serie de neregului au intrat, joi, în atenţia autorităţilor. Directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 115 din Capitală a fost demisă, după ce corpul de control al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a descoperit neconcordanţe între notele puse pe lucrări la Evaluarea naţională şi cele afişate la unităţile de învăţământ în 18 cazuri. Dintre cele 18 lucrări, în opt cazuri nota afişată era mai mică decât cea de pe teză, iar în 10 cazuri nota afişată era mai mare decât cea de pe teză. Unul dintre candidaţi a avut notele mărite la ambele probe, respectiv Limba şi literatura română şi Matematică.


EDU.RO:REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013, ADMITERE LICEU 2013: Diferenţe foarte mari între nota de pe lucrare şi cea afişată la unităţile de învăţământ au fost depistate, inţial, la cinci dintre lucrări, din lotul celor 18, în urma contestaţiilor depuse de elevi. Inspectorii ISMB s-au autosesizat şi au declanşat procedura de verificare a tuturor lucrărilor evaluate la centrul de la Şcoala Generală nr. 115. Tot joi, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi a anunţat că va declanşa o anchetă după ce trei elevi de la Şcoala nr. 6 din Drobeta Turnu Severin, care au depus contestaţii la Matematică la Evaluarea naţională, au obţinut note mai mari chiar şi cu cinci puncte.
Potrivit rezultatelor finale la Evaluarea naţională afişate la şcolile din Drobeta Turnu Severin, trei absolvenţi de clasa a VIII-a de la Şcoala nr. 6 din municipiu, care au depus contestaţii la Matematică, au obţinut după finalizarea acestora note mai mari cu 2,40 puncte, 3,80 şi 5,30 puncte. Astfel, dacă înainte de depunerea contestaţiei la Matematică, un elev a obţinut 4,40, după soluţionarea acesteia, el a primit nota 9,70. De asemenea, o colegă a elevului respectiv a obţinut iniţial nota 4,50 la Matematică, iar după soluţionarea contestaţiei a primit 8,30. Un al treilea elev a primit nota 10, tot la Matematică, după soluţionarea contestaţiei, iniţial fiind notat cu 7,60.
Inspectorul şcolar general al ISJ Mehedinţi, Marian Şuţă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în acest caz va fi declanşată o anchetă după afişarea rezultatelor la examenul de bacalaureat.


EDU.RO: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013, ADMITERE LICEU 2013:  Media de admitere în liceu va fi calculată ca medie aritmetică dintre media notelor de la Evaluarea naţională şi media generală a anilor de gimnaziu.
Repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014. Potrivit metodologiei, din 5 până în 10 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, şi vor fi verificate fişele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greşeli. În 16 iulie va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă. Listele cu candidaţii vor fi afişate în 17 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi, iar până în 26 iulie pot fi depuse dosarele de înscriere.

EDU.RO: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013, ADMITERE LICEU 2013:  A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 17 iulie - 1 august, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014. În perioada 17-22 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi. Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc în 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 25-26 iulie. În 26 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cele două etape, iar în perioada 29 iulie - 1 august vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 5 - 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

EDU.RO: EDU.RO: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013, ADMITERE LICEU 2013: Ghidul admiterii computerizate /Cum se completează fişa de admitere 
Sunteţi părintele unui copil care se pregăteşte să intre la liceu, sau un candidat emoţionat la statutul de licean? Doriţi din tot sufletul „să prindeţi” un loc la un liceu bun, dar instrucţiunile pentru completarea fişei de admitere vă 
dau dureri de cap? Dacă îndepliniţi condiţiile de mai sus, citiţi rândurile de mai jos.
 
EDU.RO: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013 1. Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor.
EDU.RO: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013 2. Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat. Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe 
fişă, pentru siguranţă. Este preferabil să intri la un liceu care nu îţi place decât să nu intri deloc !Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite ! Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev. 
 
EDU.RO:REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013 3. Ţine cont de mediile de admitere din anii precedenţi pentru a-ţi calcula şansele de intrare la fiecare dintre  Opţiunile exprimate.
 
EDU.RO: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013 4. Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere NU îţi poate dăuna în nici un fel–oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri. În schimb, un număr prea mic de opţiuni îţi poate diminua serios şansele de a fi admis! Există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru nici una din opţiunile exprimate.Nu există nici un “număr magic” de opţiuni care trebuie completate pe fişă: important este ca acest număr să fie suficient de mare ca să permită repartizarea şi să fie ordonate – de la cea mai dezirabilă la cea mai puţin dezirabilă. 
 
EDU.RO: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013 5. Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul puţin mai mari, un motiv în plus pentru a completa cât mai multe opţiuni pe fişă! Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din opţiuni să fie mult mai mare decât 
anii trecuţi, la fel cum este posibil să fie mai mică. Mediile anilor trecuţi sunt orientative.

EDU.RO: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013 .6. Validarea fişelor este o operaţiune simplă, dar obligatorie pentru toţi candidaţii - eventualele greşeli apărute în transcrierea mediilor din 
cataloagele şcolare pe fişa de opţiuni, în completarea numelui candidatului sau scrierea neciteaţă a codurilor liceelor pot cauza neplăceri. Computerul “nu ştie” că un elev a completat codul 115 dar de fapt îl interesează specializarea cu numărul 151, sau că media de absolvire nu este 5,75 ci 7,55 ! Pentru a evita neplăcerile cauzate de transcrierea greşită a datelor de pe fişă, procedura necesită tipărirea fişelor aşa cum au fost introduse ele în 
baza de date. Fişa astfel tipărită, numită “fişă martor” se transmite la şcoala de provenienţă. În cele câteva zile rămase între introducerea fişei în computer şi data limită, diriginţii sunt cei care convoacă la şcoală toţi 
elevii însoţiţi de părinţi, care verifică opţiune cu opţiune corespondenţa fişei de martor cu fişa originală, semnând pentru conformitate. Neconcordanţele între fişa completată şi fişa martor trebuie semnalate imediat conducerii şcolii, care revine la centrul de colectare a datelor pentru a se face corecţia. 
 
EDU.RO: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013 7. Între momentul validării fişei şi repartizarea computerizată, fişele sunt centralizate în bazele de date judeţene şi de aici în baza de date naţională de la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
 
EDU.RO: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013 8. După verificări multiple şi corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată. 
 
EDU.RO: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013 9. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. 
Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune. Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la nici un liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne 
nerepartizat. 
EDU.RO: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013 Pentru a înţelege mai uşor algoritmul, luăm următoarele exemple: 
1. Presupunem că elevul are media 10. El este cel mai bun din judeţ, este repartizat primul, deci la prima sa opţiune. El este primul care ocupă primul loc din judeţ. 
2. Presupunem că elevul are media 9 şi la prima sa opţiune s-au ocupat 14 locuri de către 14 elevi cu medii mai mari decât media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa opţiune. 
3. Presupunem că elevul are media 8 şi la prima sa opţiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari decât a lui. Dacă la a doua 
sa opţiune mai există locuri libere, el va repartizat la a doua sa opţiune. Altfel, se verifică a treia opţiune de pe fişa sa, şi următoarele, în ordine, până la găsirea primei sale opţiuni la care mai sunt locuri libere. De notat că nu se poate întâmpla ca „locul tău” să fie ocupat de către cineva cu medie mai mică decât a ta, pentru că tu eşti repartizat înaintea lui ! 
4. Presupunând că elevul A are media de admitere 8.93 şi opţiunea X pe locul 2 în fişa de opţiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 şi opţiunea X pe locul 1 în fişa de opţiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru opţiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la opţiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B. Informaţii complete despre examenul de admitere pot fi găsite vizitând paginile web http://admitere.edu.ro şi http://forum.edu.ro. 
 

EDU.RO: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2013: Algoritmul de ADMITERE LICEU 2013 EDU.RO

 
mai jos este prezentat algoritmul de repartizare în licee 2013, realizat conform metodologiei oficiale de desfășurare a admiterii în licee.
 • 1. Repartizarea se face ordonând candidații în județul respectiv descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opțiunile exprimate.
  Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare națională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la proba de limbă și litaratură română din cadrul evaluării naționale, nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale și nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale. 

  Pentru candidații din seriile precedente anului 2010, evaluarea națională se înlocuiește cu tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a pentru elevii din seriile 2008 și 2009, respectiv cu testele naționale pentru elevii din seriile 2004-2007.
  • media la evaluarea națională se înlocuiește cu media la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu media obţinută la testele naționale (seria 2004-2007)
  • nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de limba și literatura română din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de limba și literatura română din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)
  • nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de matematică din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de matematică din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)
  • nota obținută la proba de limba maternă din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de limba maternă din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de limba maternă din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)


  Media de admitere este egală cu:
   
  unde: 
  EN=media obținută la evaluarea națională susținută în clasa a VIII-a, (pentru absolvenții de până în anul 2003 inclusiv media de la examenul de capacitate, pentru absolvenții din perioada 2004-2007 media de la testele naționale, pentru absolvenții din 2008 și 2009 media la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a)
  ABS=media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a;
  MA=media de admitere. 

 • 2. Când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere
  Ordinea opțiunilor de pe fișă este prin urmare semnificativă, prima opțiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opțiuni.

  Exemplu: se verifică prima opțiune a candidatului curent; în cazul în care opțiunea este validă și mai există locuri la această opțiune, este considerat admis la această opțiune și se trece la următorul candidat; altfel se verifică a doua opțiune de pe fișă, etc.

  Observație:   O opțiune este invalidă dacă: codul opțiunii alese de candidat nu există sau opțiunea aleasă necesită dată proba la limba maternă sau modernă şi candidatul nu a susținut-o.

 • 3. În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. 
  Situația poate apare în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.
  Se recomandă prin urmare completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni pentru ca această situație să nu apară.

  Numărul total de locuri la licee este suficient pentru ca toți candidații să fie repartizați, dacă își exprimă opțiuni suficiente și realiste ! 

Observați că nu poate exista situația în care un candidat să fie declarat nerepartizat iar la una din opțiunile exprimate de el să fi fost repartizat un alt candidat cu medie mai mică decât el. 

Pentru informații suplimentare sau pentru eventualele nelămuriri va rugăm să ne scrieți în secțiunea forum a Portalului Educational SEI (http://portal.edu.ro).
 
EDU.RO: ADMITERE 2013: Model de completare a FIŞEI DE ÎNSCRIERE
 
Mai jos este prezentat,   conform metodologiei oficiale de desfășurare a admiterii în licee   modul de completare al Fișei de înscriere în Anul Școlar 2013-2014:
 • 1. Observaţie: Câmpul Nr.înreg, care se găseşte în partea dreaptă - sus nu se completează. El reprezintă numărul de înregistrare pe care îl va primi fişa de înscriere în momentul depunerii ei. 
 • 2. Se completeaza urmatoarele câmpuri în fişa de înscriere:
  • Codul numeric personal (câmp obligatoriu)
  • Data nașterii (câmp obligatoriu)
  • Numele (câmp obligatoriu)
  • Init. tatălui (câmp obligatoriu)
  • Prenumele (câmp obligatoriu)
  • Cod județ - cod școală proveniență (câmp obligatoriu) - se observă că sunt două seturi de căsuţe. În primul set se introduce codul judeţului iar în al doilea set se introduce codul şcolii de provenienţă. (Exemplu: un elev din Vaslui, introduce la codul judeţului VS, pentru Bucuresti se va completa cu B, iar celălalt câmp se completează cu codul şcolii de provenienţă). Codul şcolii de provenienţă se găseşte în broşura editată de inspectoratul şcolar judeţean sau în lista şcolilor din secţiunea Planul de şcolarizare 2013, când aceasta va fi publicată
  • Denumire (câmp obligatoriu) - reprezintă numele şcolii de provenienţă.
  • Media evaluare naţională (câmp obligatoriu) - media generală obţinută de candidat la evaluarea naţională susţinută în clasa a VIII-a.
  • Media teze naţionale - media candidatului la tezele cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a pentru seriile 2008 si 2009 (respectiv media la testele naţionale pentru seriile 2004-2007).
  • Media claselor V-VIII (câmp obligatoriu) - media candidatului pe parcursul celor 4 ani de studiu.
  • Media admitere (câmp obligatoriu)- media de admitere a candidatului calculată conform formulei din algoritmul de repartizare. Media de admitere este egală cu 
    

   unde:
   EN=media obținută la evaluarea națională susținută în clasa a VIII-a, (pentru absolvenții de până în anul 2003 inclusiv media de la examenul de capacitate, pentru absolvenții din perioada 2004-2007 media de la testele naționale, pentru absolvenții din 2008 și 2009 media la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a)
   ABS=media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a;
   MA=media de admitere.
  • Notă evaluare naţională limba română / Notă teze naţionale limba română VIII 1 (câmp obligatoriu) - reprezintă nota candidatului obţinută la evaluarea naţională la limba română sau nota candidatului la tezele naţionale la proba de limba română pe semestrul 1 din cls. a VIII-a. (seria precedentă 2009 inclusiv)
  • Notă teze naţionale limba română VIII 2 - reprezintă nota candidatului obţinută la tezele naţionale la proba de limba română pe semestrul 2 din cls. a VIII-a. (seria precedentă 2009 inclusiv)
  • Notă evaluare naţională matematică / Notă teze naţionale matematică VIII 1 (câmp obligatoriu) - reprezintă reprezintă nota candidatului obţinută la evaluarea naţională la matematică sau nota candidatului obţinută la tezele naţionale la proba de matematică pe semestrul 1 din cls. a VIII-a. (seria precedentă 2009 inclusiv)
  • Notă teze naţionale matematică VIII 2 - reprezintă nota candidatului obţinută la tezele naţionale la proba de matematică pe semestrul 2 din cls. a VIII-a. (seria precedentă 2009 inclusiv)
  • Disciplina la alegere - se va completa disciplina la care se vor susţine tezele naţionale. Aceasta poate fi Istorie sau Geografie. (seria precedentă 2009 inclusiv)
  • Notă teze naţionale istorie/geografie VIII 1 - reprezintă nota candidatului obţinută la tezele naţionale la proba de istorie/geografie pe semestrul 1 din clasa a VIII-a. (seria precedentă 2009 inclusiv)
  • Notă teze naţionale istorie/geografie VIII 2 - reprezintă nota candidatului obţinută la tezele naţionale la proba de istorie/geografie pe semestrul 2 din clasa a VIII-a. (seria precedentă 2009 inclusiv)
  • Notă evaluare naţională limba maternă / Notă teze naţionale limba maternă VIII 1 - este compus din două zone: una destinată codului limbii și o alta destinată notei primite de candidat la evaluarea naţională la limba maternă sau la tezele naţionale la limba maternă pe semestrul 1 din clasa a VIII-a (pentru seria precedentă 2009 inclusiv). Această notă va participa la calculul mediei de admitere. Codul limbii va fi preluat din brosura editată de inspectoratul şcolar judeţean.
  • Notă teze naţionale limba maternă VIII 2 - este compus din două zone: una destinată codului limbii si o alta destinată notei primite de candidat la tezele naţionale la limba maternă pe semestrul 2 din clasa a VIII-a. Această notă va participa la calculul mediei de admitere. Codul limbii va fi preluat din brosura editată de inspectoratul şcolar judeţean şi va fi acelaşi cu cel de la câmpul Notă teze naţionale limba maternă VIII 1. (seria precedentă 2009 inclusiv)
  • Notă la proba de limba maternă - este compus din două zone: una destinată codului limbii si o alta destinată notei primite de candidat la proba de limba maternă. Codul limbii va fi preluat din brosura editată de inspectoratul şcolar judeţean.
  • Notă la proba de limbă modernă - este compus din două zone: una destinată codului limbii şi o alta destinată notei primite de candidat la proba de limbă modernă. Codul limbii va fi preluat din broşura editată de inspectoratul şcolar judeţean.
  • Opţiuni (câmp obligatoriu) - reprezintă lista opţiunilor alese de candidat. Ordinea opţiunilor de pe fişa este semnificativă, prima opţiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opţiuni. Fiecare opţiune este formată din 3 cifre. Codul opţiunilor se preiau din broşura editată de inspectoratul şcolar judeţean sau din listele care se vor găsi în secţiunea Planul de şcolarizare 2013.
  • Diriginte (câmp obligatoriu) - semnătura dirigintelui candidatului.
  • Candidat (câmp obligatoriu) - semnătura candidatului.
  • Părinte (câmp obligatoriu) - semnătura părintelui candidatului.

  Pentru informații suplimentare sau pentru eventualele nelămuriri va rugăm să ne scrieţi în secțiunea forum a Portalului Educational SEI (http://portal.edu.ro).
 

EDU.RO: EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013: Rezultatele parţiale la Evaluarea Naţională 2013 se vor afişa la avizierele şcolilor. Imediat ce portalul admitere.edu.ro va anunţa rezultatele, acestea vor fi publicate şi pe REALITATEA.NET

În perioada 30 iunie - 2 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 3 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE LA EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013, notele urmând să conteze la admiterea în liceu.

REALITATEA.NET îţi oferă, în timp real, REZULTATE LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2013, informaţii despre rata de promovare, CONTESTAŢII, precum şi informaţii despre ADMITEREA LA LICEU şi REPATIZAREA COMPUTERIZATĂ.

EDU.RO: EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 pe judeţe:

EDU.RO: EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BUCUREŞTI

EDU.RO: EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 ALBA

EDU.RO: EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 ARAD

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 ARGEŞ

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BACĂU

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BIHOR

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BISTRIŢA-NĂSĂUD

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BOTOŞANI

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BRAŞOV

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BRĂILA

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 BUZĂU

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CĂLĂRAŞI

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CARAŞ

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CLUJ

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CONSTANŢA

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 COVASNA

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 DÂMBOVIŢA

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 DOLJ

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 GALAŢI

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 GIURGIU

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 GORJ

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 HARGHITA

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 HUNEDOARA

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 IALOMIŢA

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 IAŞI

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 ILFOV

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 MARAMUREŞ

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 MEHEDINŢI

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 MUREŞ

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 NEAMŢ

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 OLT

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 PRAHOVA

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SATU MARE

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SĂLAJ

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SIBIU

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 SUCEAVA

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 TELEORMAN

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 TIMIŞ

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 TULCEA

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 VASLUI

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 VÂLCEA

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 VRANCEA

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013: Cum te poţi înscrie la un liceu din alt judeţ

După ce au aflat REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013, absolvenţii care doresc să participe la admitere în alt judeţ, primesc, până în data de 30 iunie 2013, de la unitatea şcolară pe care au absolvit-o, fişa de înscriere, completată cu datele personale şi, după caz, cu notele, dar şi media finală obţinute la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 din clasa a VIII-a, cu media de absolvire a claselor a V – VIII, precum şi media de admitere la liceu calculată conform formulei menţionată mai sus. Pe această fişă nu vor fi completate opţiuni la i la şcoala de provenienţă, ci la centrul special de înscriere din judeţul în care se doreşte repartizarea.

Ulterior, în 12 iulie, fişele vor fi transmise către Centrul Naţional de Admitere. Repartizarea computerizată se va face pe 16 iulie, când computerul de la Ministerul Educaţiei îi va repartiza pe elevi.

Cei care nu vor fi repartizaţi în prima sesiune, vor avea şanse pentru cea de-a doua sesiune care începe 25 iulie, când vor trebui să completeze din nou fişa de admitere liceu, dar în prealabil să verifice ce locuri libere mai sunt la liceele pe care vor să le pună pe foaia pentru înscriere la liceu.

Rezultate dezastruoase anul trecut, la Evaluarea Naţională

REZULTATE dezastruoase s-au înregistrat anul trecut la EVALUAREA NAŢIONALĂ. Din numărul total de candidaţi înscrişi la evaluarea naţională, în 2012, 33,9% dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au obţinut medii sub 5. Astfel, un număr de 56.606 de elevi au înregistrat o medie sub cinci, faţă de 38.897 de elevi în 2011. De asemenea, 8% dintre candidaţii de la evaluarea naţională de anul trecut au avut medii între 5,00 şi 5,50, 8,1% - între 5.50 şi 6,00, iar 7,8% - între 6,00 şi 6,50. Ponderea celor cu medii mari este considerabil mai mică, respectiv 5,3% - cu medii între 9,00 şi 9,50, 3,8% - între 9,50 şi 10 şi doar 0,2% cu media 10.

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Programul pentru depunerea contestaţiilor la evaluarea naţională, ce are loc sâmbătă, a fost prelungit cu două ore, până la ora 22.00, la cererea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, întrucât enoriaşii săi nu pot întreprinde în această zi niciun fel de activităţi laice până la apusul soarelui.

 

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Elevii care au terminat clasa a 8-a si au sustinut examenul de EVALUARE NATIONALA, vor afla primele rezultate ale examenului sambata, 29 iunie. Multi dintre candidatii din Capitala care au sustinut probele scrise sunt increzatori si asteapta REZULTATELE LA EVALUARE fara prea mari emotii, insa sunt si elevi care nu au reusit sa rezolve subiectele date asa cum si-ar fi dorit, astfel ca REZULTATELE sunt asteptate cu sufletul la gura, fiind primul mare hop din viata lor.

Elevii care vor fi nemultumiti de notele obtinute vor putea depune contestatie tot pe 29 iunie, intre orele 16.00 si 20.00. Contestatiile la EVALUAREA NATIONALA vor fi solutionate in intervalul 30 iunie – 2 iulie, elevii urmand a afla rezultatele finale la EVALUARE in data de 3 iulie 2013.

EDU.RO: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013: Urmeaza repartizarea computerizata in liceele din Capitala

REZULTATE EVALUARE NATIONALA  2013. Notele obtinute la EVALUAREA NATIONALA 2013 de absolventii de clasa a 8-a din Bucuresti vor conta la admiterea la liceu, care se va desfasura in trei etape.

In prima etapa de admitere la liceu se pot inscrie candidatii din seria curenta, precum si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 – 2014. in intervalul 5-10 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a. Listele cu candidatii vor fi afisate pe 17 iulie la scolile unde elevii au invatat si la liceele unde au fost repartizati, iar pana pe 26 iulie pot fi depuse efectiv dosarele de inscriere.

ADMITERE LICEU 2013: A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 17 iulie – 1 august pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu vor implini 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 – 2014. In intervalul 17-22 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati.

ADMITERE LICEU 2013: Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc pe data de 25 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee. Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in zilele de 25 si 26 iulie. Pe 26 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in cadrul celor doua etape, iar in intervalul 29 iulie – 1 august vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.

ADMITERE LICEU 2013: In cea de-a treia etapa de admiterela liceu, repartizarea computerizata va avea loc in zilele de 5 si 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau cei care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.

ADMITEREA IN LICEELE DIN BUCURESTI

“Admiterea in liceu in anul scolar 2013 – 2014″ incepe pe 5 iulie, cu completarea fiselor de inscriere de catre absolventii claselor a VIII-a. Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a lansat brosura de admitere in liceu, care cuprinde oferta tuturor liceelor din capitala, mediile ultimilor admisi in sesiunile precedente, precum si calendarul admiterii. Cel mai bun liceu din Bucuresti este Colegiul National “Sfantul Sava”, unde anul trecut ultima medie de admitere la Matematica-informatica – bilingv engleza a fost de 9,93. El este urmat de Colegiul National “Gheorghe Lazar” si de Colegiul National “Mihai Viteazul”.

ADMITERE LICEU BUCURESTI 2013: Inscrierea in clasa a IX-a se face fara examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a. Exceptie fac clasele de liceu pentru care elevii trebuie sa sustina probe de aptitudini, clasele cu predare in regim bilingv pentru care elevii trebuie sa sustina probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale.

ADMITERE LICEU BUCURESTI 2013: Inscrierea in clasa a IX-a (cu exceptia absolventilor de gimnaziu care sustin probe de aptitudini) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate prin planul de scolarizare.

In cazul in care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind, in ordine, urmatoarele criterii:

a) media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a
b) media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a
c) nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale
d) nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale
e) nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.

In cazul in care la un liceu, pe ultimul loc, exista candidati cu optiunea exprimata pentru acea unitate scolara si care au mediile de admitere, precum si toate mediile mentionate mai sus egale, atunci toti acesti candidati sunt declarati admisi la optiunea solicitata.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. TOATE INFORMAŢIILE DE CARE AI NEVOIE

CALENDARUL SESIUNII DE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013

14 iunie 2013 Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

17-19 iunie 2013 Înscrierea la Evaluarea Naţională

25 iunie 2013 Limba şi literatura română - probă scrisă

26 iunie 2013 Limba şi literatura maternă - probă scrisă

27 iunie 2013 Matematica - probă scrisă

29 iunie 2013 Afişarea rezultatelor (până la ora 16)

29 iunie 2013 Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)

30 iunie-2 iulie 2013 Rezolvarea contestaţiilor 3 iulie 2013 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

 

Fișiere din articol:

Articole recomandate

Adaugă părerea ta

 • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?