EDU.RO: BACALAUREAT 2013 ŞI ADMITERE LICEU 2013

EDU.RO ARE PAGINI SPECIALE DEDICATE BACALAUREAT 2013 ŞI CELORLALTE EXAMENE NAŢIONALE. 

EDU.RO este SITE-UL Ministerului Educaţiei, unde se publică REZULTATE BACALAUREAT 2013 şi REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013/ REZULTATE CAPACITATE 2013. Aici EDU.RO publică cele mai noi informaţii şi documentele necesare înscrierii în toate formele de învăţământ din România şi REZULTATE PENTRU BACALAUREAT 2013 şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2013.

Pe EDU.RO găsiţi MODELE DE SUBIECTE pentru examenele naţionale la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 şi BACALAUREAT 2012, precum şi SUBIECTE date în anii precedenţi şi BAREM.

În fiecare an EDU.RO publică REZULTATELE de la EVALUARE NAŢIONALĂ şi BACALAUREATpentru fiecare judeţ în parte. Din cauza interesului crescut pentru REZULTATEEDU.RO are probleme de funcţionare în ziua publicării.

REALITATEA.NET Va publica REZULTATELE de la EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 şi BACALAUREAT 2013 în paralel cu portalul EDU.RO.

EDU.RO: 162.338 de absolvenţi participă la proba scrisă de limba română

Pentru sesiunea iunie-iulie, s-au înscris la Bacalaureat 188.251 de absolvenţi, iar la proba de Limba şi literatura română, 162.338 de absolvenţi. 7.762 sunt aşteptaţi la proba de Limba şi literatura maternă, 174.555 la proba obligatorie a profilului şi 165.373 la proba la alegere a profilului şi specializării. Ministerul Educaţiei susţine că diferenţele în ceea ce priveşte numărul de candidaţi provin din faptul că o parte dintre aceştia sunt absolvenţi ai seriilor anterioare care au susţinut şi promovat unele dintre probe, echivalându-şi ulterior notele pentru această sesiune.

 

EDU.RO BACALAUREAT 2013: Potrivit calendarului examenului de bacalaureat din 2013, prima sesiune are loc în perioada iunie - iulie, candidaţii putând să se înscrie în perioada 27-31 mai. Cursurile la clasele a XII-a şi a XIII-a se vor încheia în 31 mai 2013.
Examenul de bacalaureat din 2013 începe în 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), susţinută până în 12 iunie. În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), urmată în 17-21 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D) şi în 25-28 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).
Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 1 iulie la Limba şi literatura română (proba E a) şi în 2 iulie - la Limba şi literatura maternă (proba E b). Testarea va continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) şi în 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d).
Rezultatele vor fi afişate în 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 9 -11 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 12 iulie.

EDU.RO BACALAUREAT 2013: SESIUNEA DE TOAMNĂ

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 15 până în 19 iulie.
În 19-20 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 19-21 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 20-21 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 22-23 august - evaluarea competenţelor digitale.
Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba şi literatura română, urmată în 27 august de Limba şi literatura maternă, 28 august - proba obligatorie a profilului şi 30 august - proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

EDU.RO BACALAUREAT 2013: CALENDAR


Calendarul privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat din 2013 a fost aprobat prin Ordin al ministrului Educaţiei.
Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene sau a municipiului Bucureşti ori din proprie iniţiativă, potrivit actului normativ.
Totodată, prin ordinul de ministru au fost aprobate noi programe pentru disciplinele matematică, fizică, chimie, logică, argumentare şi comunicare şi economie susţinute la cele două sesiuni ale examenul de bacalaureat din 2013.

EDU.RO BACALAUREAT 2013: PROBE


Programele pentru celelalte discipline ale examenului de bacalaureat din 2013 rămân cele aprobate în 2010 prin ordin al ministrului Educaţiei.
Bacalaureatul din 2013 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului - 2011, aprobată prin ordinul ministrului Educaţiei nr. 4799/2010.
Lista disciplinelor la care candidaţii susţin examenul de bacalaureat în cele două sesiuni din 2013 rămâne cea aprobată în 2010 prin ordinul ministrului Educaţiei.
Comisia Naţională de Bacalaureat poate elabora instrucţiuni şi proceduri, în vederea bunei organizări şi desfăşurări a examenului de bacalaureat din 2013, se mai arată în ordinul de ministru.
Comisiile de bacalaureat judeţene şi cea a municipiului Bucureşti trebuie să asigure şi la bacalaureatul din 2013 camere de supraveghere video în sălile în care se desfăşoară probele examenului, în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise.

EDU.RO: BACALAUREAT 2013. Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a susţinut duminică o videoconferinţă cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare, ai celor 583 de centre de examinare şi 155 de centre de evaluare de la bacalaureat, demnitarul declarând toleranţă zero faţă de orice act de corupţie.

"MEN a realizat, astfel, pentru prima oară, o transmisiune video şi on-line cu toţi actorii implicaţi în organizarea examenelor naţionale, la nivel de ţară. Ministrul Remus Pricopie a transmis celor prezenţi că principalul obiectiv este asigurarea bunei desfăşurări a probelor scrise la bacalaureat, care debutează luni, 1 iulie. Ministrul a declarat toleranţă zero faţă de orice act de corupţie şi faţă de orice tentative de fraudare. Pentru comunicarea în timp real a situaţiilor care ies din litera legii, MEN a creat, pentru public, pe site-ul www.edu.ro, pe prima pagină, o secţiune specială - 'Sesizează fapte de corupţie aici!'. Publicul poate semnala orice suspiciune privind desfăşurarea examenului de bacalaureat 2013 şi pe site-ul www.educatiepentruviitor.ro sau la Telverde valabil în fiecare judeţ. Numărul este 0800.801.100 şi poate fi apelat, gratuit, între orele 8,00 - 21.00", se arată într-un comunicat al MEN remis, duminică, AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, personalul implicat în organizarea sesiunilor examenului de BACALAUREAT 2013 are obligaţia de a afişa, într-un loc vizibil, numărul şi adresele la care pot fi anunţate diversele situaţii. 

Candidaţii la examenul de bacalaureat vor susţine luni prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. 

Probele scrise de la BACALAUREAT 2013 vor continua marţi, cu proba la limba maternă pentru absolvenţii de liceu care aparţin minorităţilor naţionale şi miercuri, cu cea obligatorie a profilului. 

Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării de la BACALAUREAT 2013 se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie până la ora 12,00. Tot în ziua afişării rezultatelor, până la ora 16,00, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe data de 12 iulie. 

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru sesiunea iunie-iulie, s-au înscris la BACALAUREAT 2013 188.251 de absolvenţi.

EDU.RO: BACALAUREAT 2013. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în fiecare sală de clasă vor fi doi profesori supraveghetori, care vor sta într-o parte şi alta a sălii.

"Probele scrise la Bacalaureat, care încep luni, vor fi supravegheate la nivelul judeţului Cluj cu 560 de camere video, câte două pe sală, pe holuri, dar vor fi camere şi în locurile unde se multiplică subiectele şi unde se predau subiectele. Înregistrările vor fi păstrate o lună, în cazul în care vor fi contestaţii. De asemenea, în fiecare sală de clasă vor fi câte doi profesori supraveghetori, care vor sta într-o parte şi alta a sălii. Vom avea şi o cameră specială pentru depunerea unor telefoane mobile sau cărţi", a spus Cuibus.

El a subliniat că la ISJ Cluj sunt, în rezervă, alte 200 de camere video în cazul în care unele se vor strica pe perioada Bacalaureatului 2013. În judeţul Cluj, Bacalaureatul 2013  se susţine în 18 centre de examen. La probele scrise s-au înscris 5.001 de elevi, din care 4.250 de absolvenţi de liceu din 2013, diferenţa fiind reprezentată de absolvenţi din anii trecuţi. Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2013  se vor afişa în 8 iulie.

BACALAUREAT 2013: SUBIECTE ROMANA SCRIS. Încep adevăratele emoţii la BAC 2013

EDU.RO: BACALAUREAT 2013, SUBIECTE ROMANA SCRIS. Elevii care au absolvit clasa a XII-a vor susţine în 1 iulie proba scrisă la Limba şi Literatura Română. La proba scrisă de limba română  vor primi trei subiecte notate cu 30 de puncte fiecare. Subiectele vor fi diferite, în funcţie de profilul urmat de elevi.

La BACALAUREAT 2013 vor fi subiecte pentru  Filiera teoretică – Profil umanist, Filiera vocaţională – Profil pedagogic Limba şi literatura română şi alte subiecte pentru Filiera teoretică – Profil real; Filiera tehnologică; Filiera vocaţională – Toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic).

EDU.RO: BACALAUREAT 2013 SUBIECTE ROMANA SCRIS. Iată câteva variante de subiecte afişate de Ministerul Educaţiei:

BACALAUREAT 2013. SUBIECTUL I ROMÂNA (30 de puncte)
Citeste următorul text:
1 Să fie sara-n asfinţit
Si noaptea să înceapă;
Răsaie luna linistit
Si tremurând din apă;
5 Si să împrăstie scântei
Cărărilor din crânguri,
În ploaia florilor de tei
Să stăm în umbră singuri.
9 Si capul meu de grije plin
De braţul tău se culce
Sub raza ochiului senin
Si negrăit de dulce,
13 Ca iar cuminte să mă fac,
Căci tu îmi prinzi tot gândul,
Ca cerul ce priveste-n lac
Adâncu-i cuprinzându-l.
17 Cu farmecul luminei reci
Simţirile străbate-mi:
Revarsă liniste de veci
Pe noaptea mea de patemi.
21 Si de asupra mea rămâi
Durerile de-mi curmă
Si fii iubirea mea dentâi
Si visul meu din urmă.
(Mihai Eminescu, Să fie sara-n asfinţit)

EDU.RO: BACALAUREAT 2013 SUBIECTE ROMANA SCRISScrie, pe foaia de examen, răspunsul la fiecare dintre următoarele cerinţe cu privire la text:
1. Numeste câte un sinonim neologic pentru sensul din text al cuvintelor: singuri si priveste. 2 puncte
2. Explică rolul virgulei din versul al saselea. 2 puncte
3. Construieste un enunţ în care să ilustrezi sensul conotativ al cuvântului scântei. 2 puncte
4. Precizează o temă si un motiv literar identificate în textul dat. 4 puncte
5. Menţionează două mărci lexico-gramaticale ale subiectivităţii prezente în textul dat. 4 puncte
6. Selectează două secvenţe din text care conturează dimensiunea temporală a imaginarului poetic.
4 puncte
7. Prezintă valoarea expresivă, în textul dat, a verbelor la modul conjunctiv. 4 puncte
8. Ilustrează, cu exemple din text, două trăsături ale romantismului. 4 puncte
9. Comentează, în 60 – 100 de cuvinte (sase – zece rânduri), primele două strofe ale textului dat, prin
evidenţierea relaţiei dintre ideea poetică si mijloacele artistice. 4 puncte

EDU.RO: BACALAUREAT 2013 SUBIECTUL al II-lea (30 de puncte)
Scrie un text de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte (15 – 30 de rânduri) despre rolul studiilor critice în formularea unui punct de vedere propriu asupra textului literar.

În elaborarea textului de tip argumentativ, trebuie:
− să respecţi structura discursului de tip argumentativ: formularea ideilor în scris, utilizarea
mijloacelor lingvistice adecvate exprimării unei aprecieri; 8 puncte
− să ai conţinutul adecvat argumentării pe o temă dată: formularea ipotezei/a propriei opinii faţă
de problematica pusă în discuţie, enunţarea si dezvoltarea corespunzătoare a două argumente
adecvate ipotezei, formularea unei concluzii pertinente; 16 puncte
− să respecţi normele limbii literare (registrul stilistic adecvat, normele de exprimare, de
ortografie si de punctuaţie) si limitele de spaţiu indicate. 6 puncte

EDU.RO: BACALAUREAT 2013 SUBIECTUL al III-lea ROMÂNĂ(30 de puncte)
Redactează un eseu de 600 – 900 de cuvinte (două – trei pagini), în care să prezinţi relaţia dintre două personaje dintr-un roman al experienţei studiat.

În elaborarea eseului, vei avea în vedere următoarele repere:
− prezentarea statutului social, psihologic, moral etc. al fiecăruia dintre personajele alese din
romanul experienţei studiat;
− evidenţierea, prin două episoade/citate/secvenŃe comentate, a modului în care evoluează
relaŃia dintre cele două personaje;
− ilustrarea a patru elemente de structură si de compoziţie ale romanului experienţei studiat, semnificative pentru analiza relaţiei dintre cele două personaje (de exemplu: acţiune, conflict, relaţii temporale si spaţiale, incipit, final, tehnici narative, perspectivă narativă, registre stilistice, limbajul personajelor etc.);
− susţinerea unei opinii despre modul în care o idee sau tema romanului experienţei studiat se reflectă în evoluţia relaţiei dintre cele două personaje.

DESCARCĂ ŞI ALTE SUBIECTE LA BACALAUREAT 2013

EDU.RO: BACALAUREAT 2013. TEST ONLINE pentru PROBA SCRISĂ la LIMBA şi LITERATURA ROMÂNĂCalendar BACALAUREAT 2013 - Sesiunea iunie-iulie:

27 - 31 mai 2013 -  înscrierea candidaţilor

10 - 12 iunie 2013 -  Evaluarea competenţelor lingvistice - limba română

12 - 14 iunie 2013 - Evaluarea competenţelor lingvistice -  limba maternă

17 - 21 iunie 2013 - Evaluarea competenţelor digitale

25 - 28 iunie 2013 -  Evaluarea competenţelor lingvistice - limbi străine

1 iulie 2013 -  Limba şi literatura română - proba scrisă

2 iulie 2013 -  Limba şi literatura maternă  proba scrisă

3 iulie 2013 Proba obligatorie a profilului - proba scrisă

5 iulie 2013 - Proba la alegere a profilului şi specializări- proba scrisă

8 iulie 2013 - Afişarea rezultatelor

12 iulie 2013 - Afişarea rezultatelor finale

Elevii care nu reuşesc să treacă de sesiunea din vară vor avea o a doua şansă în sesiunea din toamnă.

15 - 19 iulie 2013 -  Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

19 - 20 august 2013 - Evaluarea competenţelor lingvistice - limba romană

19 - 21 august 2013 - Evaluarea competenţelor lingvistice -  limba maternă

20 - 21 august 2013 - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

22 - 23 august 2013 -  Evaluarea competenţelor digitale

26 august 2013 - Limba şi literatura romană - proba scrisă

27 august 2013 -  Limba şi literatura maternă - proba scrisă

28 august 2013 -  Proba obligatorie a profilului - proba scrisă

30 august 2013 - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba scrisă

2 septembrie 2013 - Afişarea rezultatelor la BACALAUREAT 2013 şi depunerea contestaţiilor

EDU.RO: Cine se poate înscrie la examenul de BACALAUREAT 2013

La examenul de bacalaureat se pot înscrie atât candidaţii din seria curentă, cât şi cei din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de bacalaureat.

Elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la examenul de bacalaureat numai după echivalarea studiilor şi promovarea examenelor de diferenţă stabilite de MECTS, prin Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor.

Candidaţii proveniţi din învatamântul particular autorizat să funcţioneze provizoriu se înscriu la centrul de examen desemnat de comisia de bacalaureat judeţeană a municipiului Bucureşti.

 

  • EDU.RO: BACALAUREAT 2013. Când trebuie să plăteşti taxă pentru susţinerea examenului

Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.

  • EDU.RO: CUM SE FACE ACCESUL CANDIDAŢILOR LA EXAMENUL DE BACALAUREAT

Pentru probele scrise, accesul candidaţilor în sălile de examen se va face pe baza actului de identitate, cu cel puţin 30 de minute înainte de începerea probei. Elevii vor fi puşi câte unul în bancă.

  • EDU.RO: BAC 2013: CU CE NU AI VOIE ÎN SALĂ

Regulamentul de organizare al examenului prevede că elevii nu au voie să intre în sală cu niciun fel de lucrări, de la manuale până la dicţionare de care s-ar putea ajuta la examen.

EDU.RO: BACALAUREAT 2013: Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

 

BACALAUREAT 2013. Peste 2.700 de poliţişti vor acţiona, suplimentar faţă de dispozitivul curent angrenat, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice pe durata desfăşurării probelor scrise ale examenului de bacalaureat. 


"Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, pe lângă dispozitivul curent, zilnic, acţionează peste 2.700 de poliţişti. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile specifice în zona unităţilor de învăţământ, a centrelor de examen şi a centrelor de corectare, 1.849 de poliţişti sunt de ordine publică, 603 sunt poliţişti de la rutieră, iar 254 sunt poliţişti judiciarişti", se arată într-un comunicat al IGPR remis, duminică, AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, echipajele vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. 

În acest sens, unităţile unde au loc examenele sau sunt organizate centre de corectare sunt incluse în itinerariile de patrulare. 

În comunicatul IGPR se mai arată că poliţiştii rutieri acţionează pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor. 

Candidaţii la examenul de bacalaureat vor susţine luni prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. 

Probele scrise vor continua marţi, cu proba la limba maternă pentru absolvenţii de liceu care aparţin minorităţilor naţionale şi miercuri, cu cea obligatorie a profilului. 

Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie până la ora 12,00. Tot în ziua afişării rezultatelor, până la ora 16,00, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe data de 12 iulie.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a susţinut duminică o videoconferinţă cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare, ai celor 583 de centre de examinare şi 155 de centre de evaluare de la bacalaureat, demnitarul declarând toleranţă zero faţă de orice act de corupţie.

BACALAUREAT 2013. "MEN a realizat, astfel, pentru prima oară, o transmisiune video şi on-line cu toţi actorii implicaţi în organizarea examenelor naţionale, la nivel de ţară. Ministrul Remus Pricopie a transmis celor prezenţi că principalul obiectiv este asigurarea bunei desfăşurări a probelor scrise la bacalaureat, care debutează luni, 1 iulie. Ministrul a declarat toleranţă zero faţă de orice act de corupţie şi faţă de orice tentative de fraudare. Pentru comunicarea în timp real a situaţiilor care ies din litera legii, MEN a creat, pentru public, pe site-ul www.edu.ro, pe prima pagină, o secţiune specială - 'Sesizează fapte de corupţie aici!'. Publicul poate semnala orice suspiciune privind desfăşurarea examenului de bacalaureat 2013 şi pe site-ul www.educatiepentruviitor.ro sau la Telverde valabil în fiecare judeţ. Numărul este 0800.801.100 şi poate fi apelat, gratuit, între orele 8,00 - 21.00", se arată într-un comunicat al MEN remis, duminică, AGERPRES. 


Potrivit sursei citate, personalul implicat în organizarea sesiunilor examenului de bacalaureat are obligaţia de a afişa, într-un loc vizibil, numărul şi adresele la care pot fi anunţate diversele situaţii. 

Candidaţii la examenul de bacalaureat vor susţine luni prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. 

Probele scrise vor continua marţi, cu proba la limba maternă pentru absolvenţii de liceu care aparţin minorităţilor naţionale şi miercuri, cu cea obligatorie a profilului. 

Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie până la ora 12,00. Tot în ziua afişării rezultatelor, până la ora 16,00, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe data de 12 iulie. 

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru sesiunea iunie-iulie, s-au înscris la bacalaureat 188.251 de absolvenţi.

BACALAUREAT 2013, LUNI, proba scrisă la ROMÂNĂ

Candidaţii la examenul de bacalaureat vor susţine luni prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Probele scrise vor continua marţi, cu proba la limba maternă pentru absolvenţii de liceu care aparţin minorităţilor naţionale şi miercuri, cu cea obligatorie a profilului. 


Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie până la ora 12,00. Tot în ziua afişării rezultatelor, până la ora 16,00, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe data de 12 iulie. 

Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă, nu poate promova examenul de bacalaureat, precizează metodologia aprobată de MEN. 

Pentru susţinerea examenului naţional de bacalaureat, în sesiunea iunie - iulie, s-au înscris 187.898 de elevi.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?