Cornel Nistorescu: Stat de drept totalitar

 
Cornel Nistorescu: Stat de drept totalitar
Cornel Nistorescu: Stat de drept totalitar

Nu-i așa că un asemenea stat nu există? Denumirea în sine sună ca dracu’! Se izbește de toate noțiunile și de cele mai simple rațiuni logice. Un stat nu poate fi de drept și totalitar, în același timp.Statul totalitar presupune conducerea autoritară a societății, inclusiv în domeniul justiției. Și totuși, pe zi ce trece, descoperim dedesubturile tipului de justiție practicat în România în scopul combaterii corupției. Scopul combaterii corupției ține de preocupările și normele unei societăți democratice. Mijloacele cu care în România a fost desfășurată campania de combatere a corupției adevărate sau a celei inventate (pentru că a fost combătută și un soi de corupție inventată) se arată a fi din ce în ce mai dubioase.

A demonstrat cineva că toate cele petrecute la DNA Ploiești sunt numai niște zvonuri? Că Onea și Negulescu n-au încropit dosare și că n-au terorizat oameni? Or fi cei din clanul Cosma niște personaje, dar nimeni nu le-a demontat acuzațiile. Dezvăluirile lui Sebastian Ghiță, așa om de nădejde al SRI și al lui Victor Ponta, sunt, sau nu, adevărate? Povestea cu banii plătiți pentru cursa de avion Jakarta-București nu este o noutate. A fost pomenită în plin scandal Ghiță – Kovesi. A cercetat cineva acuzația? Au apărut și probe. Dacă așa operează DNA, chiar dacă luptă pentru dreptate și împotriva corupției, ce rezultă nu este justiție, ci numai un rudimentar comportament totalitar. Dacă informațiile despre abuzurile comise de DNA în baza protocoalelor semnate cu SRI nu sunt cercetate, atunci alunecăm într-un spațiu al absurdului. Unii prezintă fapte incredibile, iar cei din spatele statului paralel spun că n-au auzit, că nu există dovezi, că nu le văd, că sunt mulțumiți de felul în care funcționează DNA, că SRI-ul apără țara de terorism și de atacuri la Constituția României.

Continuarea pe cotidianul.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jan
11 Dec 11:54
Cornel Nistorescu, mare scula comunista pe vremea regretatului Pingelica si a odioasei Codoi, are nesimtirea bolsevica de a-si da cu parerea despre democratie si stat de drept.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?