Ecografia de SÂN - tot ce ar trebui să știi

Ecografia de SÂN - tot ce ar trebui să știi
Ecografia de SÂN - tot ce ar trebui să știi

Sănătatea sânului este foarte importantă, mai ales pentru femei unde patologia sânului prezintă reale urmări atât în plan medical, cât și social, psihologic și familial.

CE AR TREBUI SĂ ȘTII DESPRE SÂNI

Glandele mamare la femeie sunt dezvoltate și pot prezenta o serie de tulburări, fiind foarte sensibile în fața variațiilor endocrine. Așa se explică de exemplu de ce femeia tânără face mastopatie fibrochistică bilaterală sau de ce cancerul de sân este mai frecvent în cazul celor care au luat anticoncepționale ori au urmat tratamente hormonale (cum este cel de substituție la menopauză de exemplu). Tratamentele cu hormoni genitali feminini pot influența sănătatea gladei mamare.

O atenție deosebită ar trebui să se îndrepte către produsele naturiste de mărire a sânilor, precum și pentru extractele de plante care conțin fitoestrogeni ("estrogeni" din plante, substanțe asemanatoase estrogenilor produși de ovar).

Sânii își modifică intens structura și funcția în sarcină sau după naștere. Este de menționat de asemenea că și bărbații pot dezvolta patologii mamare, inclusiv cancer de sân, aceștia prezentând un țesut mamar nedezvoltat, dar care poate suferi modificări.

Citește continuarea articolului pe KUDIKA.RO 

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?