Radu GAFTA


Înainte de Realitatea TV: Am lucrat la ProTV, încă de când se numea "Canal 31". Primii oameni care mi-au marcat cariera au fost Horia Enăşel, care m-a făcut redactor de externe, Andrei Boncea, care m-a făcut producător de emisiuni, George Pruteanu, care mi-a făcut zile grele, dar de la care am învăţat multe şi Adrian Sârbu, care a avut grijă să nu mă lase niciodată să mă relaxez. Am plecat apoi la BBC, unde am fost marcat, timp de 3 ani, mai puţin de oameni şi mai mult de organizaţie şi de viaţa în Occident. De la Traian Ungureanu am învăţat că nu trebuie neapărat să pretinzi că eşti obiectiv pentru a fi un mare jurnalist, că e mai important să ai o opinie, să o susţii cu talent şi să respecţi opiniile celorlalţi.

Cum a început: Eram student la Geofizică în anul IV şi căutam o slujbă de vară. Prietena mea de atunci m-a dus cu ea la un concurs pentru reporteri la agenţia Mediafax. N-am obţinut locul la agenţie, dar m-au luat la televiziune. Era vorba despre Canal 31. Acolo am făcut la început de toate - montaj, filmare, redactare de ştiri externe, teren ca reporter.

Realitatea TV: Sunt în poziţie de control atunci când prezint ediţii speciale sau când prezentam emisiunea "Case şi terenuri" şi puneam întrebări interlocutorilor mei. Ca editor, supervizez munca altora şi munca mea este la rândul ei supervizată. Îmi place să fiu în permanenţă în contact cu ştirea şi cu evoluţia ei. Si să lucrez cu cei mai profesionişti oameni de ştiri din media românească. Nu îmi place că nu am timp întotdeauna să mă gândesc la toate implicaţiile ştirii şi asta pentru că nu am suficientă vreme să mă uit la televizor. La Realitatea TV, care are cele mai bune analize.

Motive de mândrie: Când am aflat, la un seminar despre televiziunea din Europa, că Realitatea TV este cel mai influent post de televiziune din România.

Calităţi: Curiozitatea, dorinţa de a comunica ceea ce ştiu, capacitatea de a scrie şi de a vorbi în aşa fel încât ceilalţi să înţeleagă cea mai mare parte din ceea ce am vrut să spun.

O zi obişnuită: Este ca un montaigne-russe, în care odată urcat ştii că nu te poţi opri până la capăt.

Peste 20 de ani: Faptul că nu am încă un răspuns la această întrebare este cea mai mare problemă pe care o am pe plan personal.

În timpul liber: Turismul montan şi cu bicicleta, istoria, fotografia, fotbalul, dar mai mult ca microbist decât ca jucător, jocurile de strategie şi bridge-ul.

Întreaga echipăIti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?