Marius SAIZU


Mariu Saizu este reporter-corerespondent Realitatea TV de la 1 iulie 2005.
Cum este piteştean, a început prin a fi corespondent Antena 1, pentru judeţul Argeş. Urmează, într-o evoluţie firească, Antena 1 Bucureşti pentru încă un an şi jumătate. Apoi Realitatea TV.

Una dintre primele sale încercări aici a fost transmisiunea din Fâşia Gaza. "A fost presant, dar şi emoţionant. De o parte erau palestinienii cu armele în mâini, dornici să intre în posesia terenurilor, de cealaltă parte israelienii care conduceau operaţiunea, înarmaţi până în dinţi, iar la mijloc evreii care erau siliţi să-şi părăsească locuinţele. Trebuia acoperit cât mai bine subiectul, iar eu eram prima dată într-o ţară arabă. Noroc că mai fusese în zonă cameramanul meu, Radu Diaconescu. Şi că îmi plac situaţiile-limită. Nu contează cine este reporter, cine este şofer şi cine cameraman. Fiecare trebuie să ştie ce are de făcut. Şi mai mult decât atât, pentru că rolurile se pot uneori inversa."

Crede că nu se poate în această meserie fără echipă şi fără curiozitate.

Nu îi place aşteptarea care precedă intrarea în direct. Nu are zile obişnuite, fiecare zi este altfel. Îl admiră pe Magic Johnson. Îi place să conducă şi să înoate.

Întreaga echipăIti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?