Delia Vrînceanu


Editor – prezentator

Anul si locul nasterii: 1976 - Bucuresti

Studii: Scoala Superioara de Jurnalistica (SSJ) 

Am inceput sa lucrez in radio inca din timpul facultatii. In vara anului 1998, am fost cooptata in echipa de stiri Prima TV, ca editor-prezentator pe matinal si voice over. A urmat, apoi, jurnalul principal de week-end si Focus Plus. Odata cu intrarea in actionariatul Prima TV a companiei SBS Broadcasting, am preluat jurnalul principal al statiei, Focus.

Anul 2001 a insemnat deschiderea primului canal de stiri din Romania si noi oportunitati, noi provocari pentru orice jurnalist de televiziune care-si dorea sa evolueze. Plecarea la Realitatea TV a fost un pas important care a dus la maturizarea mea profesionala. A fost prima televiziune care a introdus in Romania conceptul de Breaking News, cu acoperirea unor evenimente majore pe plan intern si extern: declansarea interventiei militare in Irak, capturarea liderului irakian, prabusirea navetei Colombia, alegeri parlamentare/ prezidentiale, schimbari de guverne, razboie, calamitati naturale etc.

Dupa 7 ani de stiri la foc continuu, am schimbat macazul, tot la Realitatea TV, unde m-am ocupat de vreme si de emisiunea Saptamina de Vreme. Un concept inedit pe piata media din Romania, premiat de Organizaţia Mondială de Meteorologie si Societatea Europeana de Meteorologie, pentru modul in care a reflectat impactul fenomenelor meteo si al schimbarilor climatice asupra vietii de zi cu zi.

In 2008, m-am intors la pupitrul stirilor, acelasi loc unde ma vedeti si astazi, la aceeasi televiziune la care lucrez din 2001 incoace. Realitatea TV. Care este, acum, mai mult decit o televiziune de stiri. Este un brand. La constructia caruia ma simt onorata ca am avut sansa sa contribui. Iar pentru asta le multumesc celor care au avut incredere in mine, celor de la care am avut de invatat, celor care au vrut si vor sa invete, la rindul lor, pentru a duce mai departe aceasta meserie frumoasa si, nu in ultimul rind, telespectatorilor, care continua sa-si ia informatiile de la Realitatea TV.


Întreaga echipă


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?