Ecaterina Andronescu vine cu o nouă ideea, e posibil să dispară Evaluarea Națională

 
Ecaterina Andronescu vine cu o nouă ideea, e posibil să dispară Evaluarea Națională
Ecaterina Andronescu vine cu o nouă ideea, e posibil să dispară Evaluarea Națională

Ministrul Educației lansează în spațiul public un nou subiect cu potențial de polarizare. Ecaterina Andronescu a afirmat că a lansat o dezbatere, publică, la care să participe directorii școlilor, pentru a stabili dacă Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a ”se mai justifică”. Explicația ar fi că din 2020 învățământul de 12 clase devine obligatoriu.

Ecaterina Andronescu a anunțat că modificarea duratei învățământului obligatoriu se va face printr-un proiect de lege care modifică Legea Educației, aflat la vot decisiv pe ordinea de zi a ședinței de plen a Senatului, potrivit edupedu.ro.

În condițiile în care durata studiilor obligatorii ar urma să se prelungească, până în 2020, cu încă 3 ani (grupa mare de grădiniță și clase aXI-a și a XII-a), ministrul Educației a ridicat probleme de ce ar mai fi nevoie de o evaluare intermediară, cum ar deveni cea dintre clasa de a VIII-a și a IX-a.

”Noi am declanșat aceste dezbateri publice cu directorii școlilor și-n București, și-n alte județe din țară să încercăm să vedem și care este percepția. (...) Clasa a VIII-a nu mai reprezintă sfârșitul învățământului obligatoriu, cum era în legea 84, de exemplu. Dacă învățământul devine obligatoriu pe 12 clase se justifică evaluări intermediare?, a mai afirmat Ecaterina Andronescu, la Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, din Camera Deputaților.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?