Ecaterina Andronescu: Nu dăm afară profesori! Vor fi afectaţi doar suplinitorii necalificaţi

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Ecaterina Andronescu a declarat pe 28 iulie că nu dă afară niciun profesor. Intenţia Ministerului Educaţiei este să ocupe posturile vacante cu profesori titulari şi nu cu suplinitori necalificaţi, pentru creşterea calităţii sistemului de învăţământ. Dascălii cu contract de muncă nu vor fi afectaţi.

"Posturile vacante sunt ocupate de suplinitori necalificaţi şi calificaţi. Este de preferat ca în învăţământ să nu mai fie suplinitori necalificaţi, pentru o calitate mai bună a educaţiei", a explicat Ecaterina Andronescu la Realitatea TV.

"Nu se pune problema că vom reduce numărul suplinitorilor calificaţi, pentru că cifra este foarte mare. Dacă vom reuşi să nu mai avem necalificaţi, va fi un succes", a precizat ministrul.


Andronescu a asigurat că nu vor fi afectaţi în niciun fel titularii.

"Nu vorbim de dat afară! În acest moment toţi cei care au contracte de muncă cu Minsterul Educaţiei, titularii, nu au niciun fel de probleme. Problemele sunt la posturile vacante, pe care noi vrem să le umplem cu titulari. Nu este cazul să dăm afară oameni", a subliniat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că a rugat inspectoratele să ia măsuri raţionale.

Cele trei federaţii din învăţământul preuniversitar susţin că, printr-o notă internă, Ministerul determină inspectoratele să facă reduceri de personal. Sindicaliştii avansează şi un număr: 20.000.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?