Situaţia alarmantă: Trei pacienţi infectaţi cu Ebola au plecat dintr-un spital din Congo

 

Trei pacienţi infectaţi cu virusul Ebola au părăsit în pofida avizului medicilor spitalul din Mbandaka, un oraş din Republica Democrată Congo (RDC), a anunţat miercuri un reprezentant local al organizaţiei Medicins Sans Frontieres (MSF), citat de AFP."Trei pacienţi au părăsit din propria voinţă zona de izolare amenajată în spitalul din Wangata (Mbandaka)" între zilele de duminică şi luni, a declarat Henry Grey, coordonatorul intervenţiilor de urgenţă realizate de MSF în cadrul epidemiei de Ebola care s-a declanşat în această ţară africană.

Doi dintre cei trei bolnavi au murit între timp.

Primul pacient, "care era pe punctul de a se vindeca, a părăsit spitalul duminică seară", în timp ce alţi doi "au părăsit stabilimentul alături de familiile lor" în noaptea de luni spre marţi, a explicat acelaşi reprezentant al MSF.

Ultimii doi au murit între timp - unul la domiciliul său, iar celălalt într-un centru de izolare în care fusese reinternat.

"În cele trei cazuri, toate eforturile au fost făcute de angajaţii de la faţa locului pentru a-i convinge pe pacienţi - şi pe familiile lor - să nu părăsească centrul şi să continue tratamentul medical", notează reprezentantul MSF.

Epidemia de Ebola a fost declarată pe 8 mai la Bikoro (oraş aflat la o distanţă de 100 de kilometri faţă de Mbandaka şi la 600 de kilometri faţă de Kinshaha), la frontiera cu Republica Congo.

Numărul deceselor a urcat la 27 dintre cele 58 de cazuri confirmate sau suspectate, potrivit celui mai recent bilanţ publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Miercuri după-amiază, nu era încă foarte clar dacă cele două persoane decedate după ce au părăsit spitalul din Mbandaka au fost deja incluse în acest bilanţ.

Începând din 1976, este pentru a noua oară când Republica Democrată Congo este afectată de o epidemie de Ebola.

Sursa: AgerpresAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?