EBA a apărut în campanie într-o uniformă militară asemănătoare cu cea a militarilor din Afganistan

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Poliţia Cluj s-a autosesizat după ce pozele cu Elena Băsescu în uniformă militară, cu însemnele Armatei, au apărut în presă. Ţinuta pe care a purtat-o Elena Băsescu în campania electorală seamănă perfect cu uniforma militarilor care luptă în Irak şi Afganistan.

"Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj a făcut demersurile necesare pentru obţinerea unui punct de vedere de la reprezentantul MAPN local pentru a ne confirma dacă ţinuta respectivă purtată de persoana în cauză poate fi asimilată uniformei militare", a declarat Claudia Şeucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Reprezentanţii Ministerului Apărării spun că uniforma Elenei Băsescu nu este completă şi că elementele de pe această ţinută se găsesc pe piaţa liberă, în comerţ.

"Sunt elemente de uniformă care seamănă cu cele pe care le purtăm noi. Însă nu vorbim de uniformă militară în sensul în care îl definesc regulamentele noastre militare. Uniforma nu este completă. Se poate vorbi despre uniformă atunci când este completă", a precizat Constantin Spânu, purtător de cuvânt MApN.

Articolul 241 din Codul Penal pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă penală portul de uniforme, grade sau insigne militare. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?