"E un experiment fără precedent în istoria omenirii!" Chinezii pun la pământ munţi întregi

 
Chinezii schimbă geografia ţării lor
Chinezii schimbă geografia ţării lor

Campania prin care autorităţile chineze dărâmă munţi pentru a crea suprafeţe construibile ar putea provoca ample probleme de mediu, avertizează oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii de la Universitatea Chang'an din China au avertizat că zeci de munţi au fost deja doborâţi, iar acest lucru provoacă poluarea aerul, poluarea apei, erodarea solului şi inundaţii.

Oamenii de ştiinţă avertizează că această activitate are loc pe o scară fără precedent în istoria omenirii. Ei îşi împărtăşesc îngrijorările într-un studiu publicat în jurnalul Nature.

„Deoarece nu au mai existat astfel de proiecte de creare de sol până acum în lume, nu există niciun fel de ghid", explică profesorul Peiyue Li de la Universitatea Chang'an.

Oraşele Chinei se extind rapid pe măsură ce economia se dezvoltă, iar dărâmarea munţilor este o metodă prin care autorităţile obţin mai mult pământ construbiil care să permită dezvoltarea acestora.

Aproximativ 20% din populaţia chinei trăieşte în zone de munte.

De-a lungul ţării, în oraşe precum Chongqing, Shiyan, Yichang, Lanzhou şi Yan'an, au fost dărâmaţi zeci de munţi.

Solul şi rocile obţinute sunt folosite apoi pentru a umple văile, iar acest proces a dus până acum la crearea de sute de kilometri pătraţi de teren plat.

„Oraşele de munte precum Yan'an sunt situate în mare parte în văi relativ plate. Văile sunt înguste şi limitează dezvoltarea oraşelor, iar densitatea uriaşă a populaţiei joacă şi ea un rol", explică profesorul Li.

Dărâmarea munţilor este o metodă folosită uneori în industria minieră, mai ales în SUA, însă cercetătorii afirmă că niciodată nu s-a folosit această metodă la scara la care este aplicată în China.

Mai multe pe Descopera.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
4 -4
Titlul corect
06 Jun 10:35
din ciclul propaganda papusareasca sau cum sa facem de kko Rusia si China.
jegurile de amerikkani pun la pamant tari intregi. cu populatie cu tot.
Răspunde
3 -4
alfa
05 Jun 18:17
Rusia nu mai fi naiva si increzatoare in tine iar America nu mai fi dura si aspra cu Rusia incercati sa colaborati ca de nu vai de lume voi va veti razboi Rusia va pierde iar China va fi doar tari mai micii dar puteti sa vedeti si alfel China ii cea care va aduce aici prin putere ce i-ati datoo fereasca sa fie ei the boss ca lacustele sun furnici pe langa Trex deChina
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?