E foame de bani la buget! Finațele au mai împrumutat 500 de milioane de euro de la bănci

Bani noi
Bani noi

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 500 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat pe 50 de luni, la un randament mediu de 3,80% pe an. Valoarea nominală a emisiunii a fost de 500 de milioane de lei, însă băncile au suprasubscris oferta, până la 810 milioane de lei, informează AgerpresMinisterul Finanţelor Publice (MFP) a planificat împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde de lei în ianuarie 2018, din care 3,6 miliarde de lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi 800 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount. La acestea s-ar putea adăuga 540 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate, potrivit MFP,  refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?