Eșec jenant al propagandei ruse. Un ”super-robot” s-a dovedit a fi un om costumat

 

La 11 decembrie, în orașul Iaroslavl din Rusia, s-a deschis Forumul „ProeKTOriA”, dedicat invatamantului profesional. Judecând dupa reportajul jurnaliștilor „Vesti Iaroslavl”, la forum a participat și un robot umanoid „Boris”, despre care postul tv susținea că este „cel mai avansat din domeniu”.Într-un interviu acordat pe scenă, robotul a declarat că știe matematica, dar că ar dori să învețe să picteze și să compună muzică și apoi și-a demonstrat abilitățile de dans.

Dupa ce s-a aflat ca, in realitate, robotul ”Boris” era de fapt un actor costumat, reportajul a fost sters de pe canalul YouTube al postului tv, scrie Deschide.md.

Așa cum a notat portalul TJ, acest fragment al reportajului tv a declansat un val de nedumeriri din partea publicului. În special, mulți au observat lipsa de senzori externi la „robot”. În plus, în timpul dansului, acesta executa o mulțime de mișcări inutile, iar spectacolul sau a fost în mod vădit înregistrat din timp. În cele din urmă, încercările de a găsi orice informații despre „Boris” pe Internet au eșuat.

Luate împreună, incoerențele sugerau că așa-numitul robot este o persoana umana costumata.

De fapt, organizatorii forumului au declarat ulterior că nici nu au încercat să-l prezinte pe „Boris” drept robot real – acesta fiind mai degraba un fel de mascota a evenimentului, care urma sa faca comentarii cu umor despre inteligența artificială și robotică.

Acum o săptămână, propaganda de la Moscova a prezentat un reportaj despre Euromaidan. Jurnaliștii ruși au filmat reportajul la Minsk, dar au susținut că imaginile sunt de la Kiev.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?