Dan Vasile Mihale: Iohannis, înfrânt. Suspendarea, inutilă

 

Slăbiciunea şi oportunismul, laşitatea şi pretenţiile nu fac niciodată casă bună. O demonstrează cu vârf și îndesat ultima ieșire publică a președintelui Iohannis. Tardivă, ca mai toate ieșirile sale din ultima vreme, ultima ascunde și o rușionoasă înfrângere. Și nu este prima...În urmă cu șase luni, Iohannis dezamăgea, în mod flagrant, sute de mii de români. De dragul așa-zisei stabilități politice, președintele accepta, senin, desemnarea Vioricăi Vasilica Dăncilă ca premier. O greșeală politică fatală! 

La trei luni de la învestirea lui Dăncilă, mai exact după scandalul privind relocarea ambasadei României din Israel la Ierusalim,  același Iohannis cerea, poruncitor, demisia premierului Dăncilă pe motiv că nu se ridică la nivelul funcției. O altă gafă de proporții. Ce să înțeleagă electoratul? Că președintele României a semnat învestirea "ca primarul", fără o verificare minimală? 

Înfrânt din nou, președintele primea atunci o replică pe măsură. "Nu am motive să demisionez", i-a răspuns doamna Dăncilă, în timp ce adevăratul premier râdea triumfător pe sub mustață. 

A urmat războiul pentru menținerea lui Kovesi în fruntea DNA. Nici pe acesta nu l-a câștigat. După o lungă perioadă de ezitări și fiind amenințat cu suspendarea de portavocile din PSD, președintele cu reacție întârziată a capitulat, semnând revocarea. O nouă lovitură de imagine care va avea impact la alegerile prezidențiale din 2019.

Și, în fine, ultimul episod s-a scris joi, 19 iulie, când Iohannis a ieșit rampă, la 24 de ore după întâlnirea cu Dăncilă, să ne spună ceea ce știam cu toții, că PSDragnea legiferează prost și că este preocupat doar de salvarea liderilor de la vârf de brațul lung al legii.

Cu un discurs bine structurat și frazat, Iohannis a vrut să mascheze în ultima sa apariție publică o nouă și rușionoasă înfrângere: acceptarea legilor justiției așa cum au fost ele croite de parlamentarii Puterii. În plus, apelul său patetic la rațiunea și civismul parlamentarilor PSD-ALDE de a reface legile incriminate a avut, pe alocuri, nuanțe hilare. Să faci apel la oamenii lui Dragnea este jenant și inutil. Au fost mulți care au făcut apel la moralitatea oamenilor din PSD, dar degeaba. Dragnea s-a dovedit o piatră tare.

Ca simplu alegător, aveam pretenții mai mari de la la domnul Iohannis, cel puțin după episodul cu "elefanții". Din nefiricire însă, acesta demonstrează că este doar un președinte captiv în țara jupânului Dragnea și că actuala putere nu trebuie să-și mai bată capul cu suspendarea sa. Este inutilă. Iohannis devine un candidat tot mai puțin incomod la alegerile prezidențiale din 2019.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Lupascu Dan
22 Jul 12:17
Ce usor e sa flecaresti. Explica ce ai fi facut tu, viteazule !
Răspunde
0 0
Lupascu Dan
22 Jul 12:15
Ce usor e sa flecaresti. Explica ce ai fi facut tu, viteazule !
Răspunde
0 0
Bruce Lee
20 Jul 14:13
Nu stiam ca si la Realitatea ati schimbat polica si ati devenit PSD-isti si anti romani. Numai un PSD-ist poate vedea in asta o infrangere. Ce poate sau ce ai vrea dumneata sa fac Presedintele daca legea atat ii permite? Sa incalce legea si Constitutia? In loc sa fim toti uniti si sa-l sustinem pe presendinte in perioada asta teribila in care legile sunt fortate la limta sau simplu incalcate, se gasesc indivizi ca autorul articolului sa ne dezbine.
Hai mai bine sa-l sustinem pe Presdinte pentru ca a dovedit de fiecare data ca este corect, de partea legii si a oamenilor. Un pic de rusnica pentru acest titlu rau intentionat.
In plus chair vrem sa pierdem presedentia UE cu 6 luni inainte?
Hai sa stam uniti sa sa #resistam adevartului stat paralel al hotilor.
Răspunde
0 0
Cris
21 Jul 14:13
8 Excelent comentariu !
0 0
Mihai
20 Jul 13:29
Nu este deloc o înfrângere, aşa cum susţine semnatarul acestei analize. Preşedintele a apelat la toate pârghiile legale de contestare a legilor PSD-ALDE. Subliniez LEGALE. În condiţiile în care prin modificările legislative ale actualului parlament, rolul preşedintelui a fost extrem de mult diminuat în deciziile de numire a procurorilor şefi, etc. Preşedintele este obligat constituţional să promulge legile.după epuizarea tuturor căilor de atac. LEGALE. NU ESTE O ÎNFRÂNGERE. Ce ar vrea să facă preşedintele ? Să nu respecte Constituţia ? Sau să-şi dea demisia în semn de protest ? Acest gest le-ar asigura coaliţiei PSD-ALDE liniştea de care au nevoie ca să acapareze în linişte toată puterea. Prin vocea sa, Iohannis atrage atenţia românilor asupra pericolelor adoptate de acoliţii lui Dragnea.
Răspunde
0 0
Cris
21 Jul 14:19
6 Aveți dreptate ! D-l Președinte a crescut în sondaje, a intervenit când trebuia ,în limita drepturilor constitutionale. Psd a avut grijă sa-l ingradeasca . Suntem mulți
care îl susțin pe d-l Iohannis !
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?