Durere mare în sânul Bisericii Ortodoxe! A plecat la cele sfinte (VIDEO)

 

Patriarhia Bulgară a anunțat, marți, că Moș Dobri Dobrev, supranumit „Cerșetorul pentru Hristos”, unul dintre cei mai iubiți și cunoscuți oameni din Bulgaria, a trecut la Domnul, la vârsta de 103 ani, a anunţat basilica.ro. 

Dobri Dobrev, cunoscut și ca „bunicul Dobri”, „înțeleptul Dobri” sau „Sfântul din Bailovo”, a oferit o lecție despre cum nu ai nevoie de mult ca să trăiești, despre bunătate și pioșenie.  „Bunicul Dobri”, cum îl ştia întreaga ţară, a donat peste 40.000 de euro pentru orfelinate și mănăstiri, alegând să trăiască dintr-o pensie de 80 de euro.

Dobri Dimitrov Dobrev s-a născut în 1914. El și-a pierdut auzul în cel de-Al Doilea Război Mondial. Prin anul 2000, bunicul Dobri s-a decis să-și dedice viața ascetismului și bisericii. Şi-a donat toate proprietăţile și a început să străbată zilnic 25 de kilometri până în Sofia, unde cerșește pe treptele catedralelor.

Ce n-a știut lumea este că bătrânul Dobri a strâns aproape 40.000 de euro în acest fel și i-a donat pe toți pentru reabilitarea mănăstirilor și orfelinatelor din Bulgaria.

Mai marii bisericii ortodoxe bulgărești l-au vizitat adesea cu rugămintea de a-i cumpăra mobilier mai bun, haine sau alimente, dar el îi refuză mereu, cu încăpățânare, fapt ce i-a atras numele de „Sfântul din Bailovo”.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?