După 7 ani de când a fost declarat persona non grata, Lars von Trier revine la Cannes

 
După 7 ani de când a fost declarat persona non grata, Lars von Trier revine la Cannes
După 7 ani de când a fost declarat persona non grata, Lars von Trier revine la Cannes

Regizorul danez Lars von Trier revine la Festivalul de la Cannes, cu un film în afara competiţiei, "The House that Jack Built", la şapte ani după ce a fost declarat persona non grata de organizatorii prestigiosului eveniment.

 

 "Pierre Lescure, preşedintele festivalului, şi consiliul de administraţie au decis ca regizorul danez Lars von Trier, laureat al premiului Palme d'or în 2000, să revină în selecţia oficială. Noul său film va fi proiectat în afara competiţiei", potrivit unui comunicat.

În 2011, Lars von Trier a provocat un scandal la Cannes, după ce şi-a exprimat "simpatia" pentru Hitler, pe care, a spus atunci acesta, îl "înţelege", afirmând şi că "Israelul te scoate într-adevăr din sărite". Lars Von Trier a făcut acele comentarii în timp ce a răspuns unei întrebări a jurnaliştilor despre originile sale germane, pe care le-a descoperit în 1989, după moartea mamei sale, dar şi în legătură cu declaraţiile lui pentru o revistă daneză, referitoare la "gustul său pentru estetica nazistă". Lars Von Trier şi-a încheiat acel interviu stânjenit şi râzând cu stângăcie: "Ok, sunt un nazist".

În ciuda faptului că şi-a cerut scuze, a fost declarat persona non grata pe Croazetă, o sancţiune fără precedent în istoria evenimentului.

În acel an, filmul său "Melancholia" a rămas în competiţie şi i-a adus premiul pentru interpretare actriţei Kirsten Dunst.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?