După 650 de ani, a venit și rândul ei

 

Pentru prima dată în istoria ei de aproape 670 de ani, Camera Lorzilor va avea ca mesager al Reginei o femei, informează The Guardian.

Sarah Clarke, numită de regina Elisabeta, are 66 de ani și a fost director al Turneului de la Wimbledon. Odată cu numirea în funcție, ea va fi cunoscută sub numele de Lady Usher de Black Rod.

În 1348, Eduard al III-lea a creat postul de mesager, al cărui rol era de a păzi ușile în timpul consiliilor de coroană, dar cu timpul rolul și importanța sa au crescut, așa că acum funcția este asimilată celei de înalt funcționar al Camerei Lorzilor.

Cea mai spectaculoasă ieșire la scenă a mesagerului Reginei este la inaugurarea fiecărei sesiuni parlamentare, când se duce de la Camera Lorzilor în cea a Comunelor, pentru a-i chema pe parlamentari să asculte discursul Maiestății Sale.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?