Dumitru Sechelariu: "Când mă îngropaţi, să mă îngropaţi în picioare, ca pe Alexandru Macedon"

Dumitru Sechelariu a murit sâmbătă dimineaţă
Dumitru Sechelariu a murit sâmbătă dimineaţă

Trupul neînsufleţit al fostului primar al Bacăului Dumitru Sechelariu a fost adus, duminică, la Bacău. Luni, sicriul cu trupul neînsufleţit va fi dus la o capelă din centrul Bacăului, urmând ca înmormântarea să aibă loc, potrivit familiei, marţi la ora 12.00.

 

Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“ în 2011, Sechelariu şi-a anticipat moartea prematură: „Acum sunt un deţinut politic în propria-mi curte. Nu mai am mult de trăit. Sunt convins, în intimitatea mea, că, după ce mor, şi duşmanii mei mă vor respecta. Am spus familiei: «Când mă îngropaţi, să mă îngropaţi în picioare, cu mâinile afară, ca pe Alexandru Macedon. Să se vadă că n-am luat nimic cu mine»“.

Evoluţia bolii lui Dumitru Sechelariu a fost fulgerătoare şi a debutat în urmă cu două luni cu dureri lombare intense, motiv pentru care a fost internat la sfârsitul lunii ianuarie la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, unde în urma investigaţiilor efectuate a fost diagnosticat cu tumoră pulmonară cu metastaze osoase vertebrale. Pe dată de 2 februarie, Dumitru Sechelariu a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă “Floreasca” Bucuresti unde au fost continuate investigaţiile medicale şi unde medicii au efectuat o intervenţie chirurgicală la nivelul coloanei vertebrale în scopul de a înlătura compresia tumorală de la nivelul măduvei. Ulterior operaţiei, în ciuda situaţiei clinice foarte grave a lui Dumitru Sechelariu, acesta, împreună cu familia au continuat să spere într-o eventuală ultima şansă, motiv pentru care au considerat că se impune o discreţie absolută în privinţa diagnosticului. În acelaşi timp, au cerut în mod expres transferul pe data de 10 februarie la Spitalul Clinic AKH din Viena, în vederea începerii tratamentului de chimioterapie şi radioterapie. Medicii austrieci au confirmat diagnosticul de tumoră pulmonară cu metastaze multiple. Într-o prima perioadă, Dumitru Sechelariu a fost stabilizat, dar în seara zilei de 15 februarie situaţia acestuia s-a înrăutăţit brusc, decesul fiind înregistrat în dimineaţă zilei de 16 februrie, oră 7.15. Cauza morţii stabilită de medici a fost stop cardiac. În toată această perioadă,soţia i-a fost în permanentă alături şi a sperat pâna în ultima clipă într-un miracol. 

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?