DOSARUL LPF. DUMITRU DRAGOMIR și MIHAI CORBU au fost REŢINUȚI

 

DUMITRU DRAGOMIR. DOSARUL LPF. Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a fost reţinut de procurorii bucureşteni, luni, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I. Mihai Corbu, partenerul lui DUMITRU DRAGOMIR, a fost reținut, luni după-amiază.

DUMITRU DRAGOMIR. DOSAR LPF Ordonanţa de reţinere a fost emisă după ce Dragomir a fost audiat în acest dosar la Poliţia Capitalei.

Liga Profesionistă de Fotbal a fost prejudiciată cu trei milioane de euro la vânzarea unor pachete din drepturile de televizare a meciurilor, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a tranzacţiei, în condiţiile în care, în realitate, aceasta s-a făcut prin negociere directă, a arătat anterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB).

Parchet: Dragomir a plătit 12 milioane lei pentru servicii fictive firmei administrate de Corbu şi Arhire

Dumitru Dragomir i-ar fi determinat membrii LPF să aprobe plata unui comision de 12.102.648 de lei în favoarea unei firme administrate de Mihai Corbu şi Radu Arhire drept contravaloare a unor servicii de intermediere fictive, în scopul însuşirii sumei, potrivit procurorilor bucureşteni.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, luni au fost reţinuţi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare a banilor, şi oamenii de afaceri Mihai Corbu, pentru complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor, şi Alexandru Mădălin Radu Arhire, pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Din probele administrate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011 - 2013, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în baza unei înţelegerii cu inculpatul Corbu Mihai - administrator al SC C.P. SRL, cu intenţie, a determinat membrii LPF să aprobe acordarea/plata unui comision în valoare de 12.102.648 lei, în favoarea SC C.P. SRL, drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, în realitate, nu s-au prestat, în scopul însuşirii sumei anterior menţionate, arată procurorii.

Pentru realizarea acestui scop, Dumitru Dragomir, profitând de calitatea sa de preşedinte al LPF, a creat, în paralel cu circuitul licit de vânzare (prin negociere directă) a drepturilor de televizare către SC R. SRL, un circuit ilicit - fictiv, apt să creeze confuzia cu cel licit, în scopul delapidării sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF. El a inserat în circuitul fictiv un contract de intermediere, care atestă desfăşurarea unor activităţi de identificare pe piaţă a unui cumpărător, cu societatea administrată de Mihai Corbu şi Radu Arhire.


DUMITRU DRAGOMIR. Procurorii au precizat că în acest dosar s-a început urmărirea penală pentru delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, LPF ar fi fost prejudiciată, la vânzarea drepturilor de televizare, prin faptul că tranzacţia a fost "intermediată" de mai multe firme, deşi ea s-a realizat, în realitate, fără acestea.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 - 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale", a arătat PTB.

DUMITRU DRAGOMIR. Cercetările în acest caz sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, şi alte şase persoane au fost aduse, luni, la Poliţia Capitalei, pentru audieri în acest dosar.

Toţi cei şapte au fost ridicaţi şi aduşi la Poliţie în baza mandatelor emise în dosar.

Înainte de a-i ridica pe cei şapte, procurori ai PTB şi poliţişti din Poliţia Capitalei au făcut, luni dimineaţă, percheziţii la 11 adrese din Bucureşti şi Ilfov - locuinţe, sedii de firme şi sediul LPF.

DUMITRU DRAGOMIR. Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost făcute percheziţii şi la locuinţa fostului preşedinte al LPF, suspectat că ar fi încasat un comision important în contextul vânzării drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I.

Contactat de MEDIAFAX, Dumitru Dragomir a confirmat că anchetatorii au percheziţionat şi casa lui, precizând că aceştia nu i-au spus ce căutau.

"Da, domne', au fost dimineaţă, acum au plecat. Nu ştiu de unde erau, de la Poliţie, şi nici nu mi-au spus ce căutau", a afirmat Dragomir.

Întrebat dacă i s-a solicitat vreun document pe care îl avea la domiciliu, Dragomir a răspuns: "Mi-au cerut o gagică de 18 ani, dar n-am avut de unde să le dau".

Acţiunile anchetatorilor au fost făcute cu sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al ANAF - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Zoltan Kiss
08 Apr 07:11
Locul lui este alaturi de ceilalti asa-zisi grei al fotbalului.Toti sint ifractori care pina in prezent au reusit sa fenteze legea.Bine ca in sfarsit a inceput curatenia dar,infractorii din PSD in frunte cu Ponta cind vor fii dusi la arest
Răspunde
5 -2
07 Apr 21:35
Deportarea ingulagul siberian ii va face pe acesti mafioti ai fotbalului sa zica ca "poarta alba" era raiu pe pamant
Răspunde
0 -1
Shoric
08 Apr 01:44
8 @BiggyGi , cum merge treaba de lipitor de afise ...ce zice sefu` tau , e multumit de activitatea ta pe net ?? cu cat mai e platita postarea ?
7 -2
07 Apr 21:34
Propun o deportare in gulagul Siberian alaturi de tovarasul lui Putin pentru acest calau al fotbalului care a adus smekeria si hotia in fotbalul romanesc si care a orchestrat impreuna cu ceilalti care sunt acum dupa gratii "mari afaceri" pe spinarea noastra!
Răspunde
13 0
07 Apr 21:31
Intrebarea care ne-o punem toti este: de ce abia acum? CIne l-a acoperit pe acest mafiot? Politicul? Cine si-a dat acordul ca acest mafiot sa ia pensie 7000 euro/luna? De ce i s-au dat 10 salarii compensatorii in valoare de 150.000 euro cand a fost dat jos de pe tron cu dalta? Cati romani cotizeaza ca din banii lor sa dea astuia sumele astea fara ca mafiotul asta sa ne fi adus vreo calificare in ultimii 20 de ani din 1994?
Răspunde
1 -2
Shoric
08 Apr 00:58
2 da pensia ?? cat e pensia ?? idiotule ...Dragomir nu e cercetat ca are pensia mai mare ca a ta ..cretinel .. e pt. spaga
5 -3
NINA
07 Apr 21:02
Hotie la drumul mare?
“Managerul privat al CFR Călători, Valentin Dorobanţu, a încredinţat ilegal unei
firme controlate de afaceristul Gruia Stoica un contract de reparaţii
automotoare a cărui valoare poate ajunge la 20.000.000 de euro.
Imediat după ce Gruia Stoica a fost reţinut pentru încercarea de
trucare a unei licitaţii de transport feroviar de marfă, managerul
privat al CFR Călători, Valentin Dorobanţu, a încheiat un acord-cadru
pentru reparaţii de automotoare cu o firmă controlată de afaceristul
gălăţean, dar care până acum nu a mai efectuat asemenea servicii
feroviare.
Încredinţarea acestui contract a fost pregătită cu mult timp înainte de
semnare de către Valentin Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”,
pentru şmecheriile pe care le regizează în zona transportului feroviar
de călători.
Practic, managerul de la CFR Călători a făcut demersuri
serioase încă din vara anului trecut pentru a ajuta firmele lui Gruia
Stoica să prospere pe spatele companiei de stat.”
Răspunde
11 -1
NINO NINO
07 Apr 21:11
3 mai dute naibii cu CFR-u tau cu tot , nu am vazut greve sau proteste ale angjatilor impotriva jafului care s-a facut de 24 de ani la CFR ... si stii de ce ? pt. ca tot ce sa furat a fost furat cu complicitatea tuturor lucratorilor CFR ...asa ca hai PA !! va meritati soarta
12 0
Rumburak
07 Apr 20:42
Mircea Sandu nu uita,va veni și vremea ta!
Răspunde
3 -2
Rindunica
07 Apr 23:34
4 Jiji a intinerit cind a auzit !
Nu-i mai trebuie nici operatie la sale si nici permis de vizitare a FEMEILOR MACHEDONE ! Acum te are alturi pe tine Mitica ( scula mica) ! Cu tine ca coleg de carcera va suporta usor si o condamnare la inca 9 ani .....Tu-va neamul in git de PRADATORI , a-ti furat si sufletul din POPORUL ROMAN ! De erati la Ceausescu va "impaia" pe toti si va expunea la Antipa ca PIESE DE ARTA FISCALE UNICE ! La BULAU cu voi , pe viata sa va dea JUSTITIA condamnari ca le meritati din plin !
8 0
dan
07 Apr 20:29
Mitica la brutaria, Mitica la brutarie, Mitica la brutariiieee Mitica la brutarie!!!
Răspunde
5 0
viorel
07 Apr 20:24
multumita S.R.I a ajuns tara asta asa,HOTI,MAFIOTI,CRIMINALI,EVAZIONISTI,astia sant acoperiti de structuri ale statului roman....Poate cineva sa scoata bani furati multi din tara fara SUSTINEREA unei ANALTE STRUCTURI? Chiar la acea structura vati gandit si 80 la suta din populatie.
Răspunde
3 -3
Victor Viorel de la Nana
07 Apr 20:44
3 pai SRI face parte din sistem , miliardele de euro scoase din tara de grupuri mafiote organizate a fost posibila cu ajutorul lor ...si daca nu ma insel chiar au fost laudati de Basescu pt. intreaga activitate din ultimii 10 ani
7 -2
Shoric
07 Apr 19:45
Dragomir daca nu si-a facut mutatia pe Constanta , nu va putea sa participe la LIGA 1 profesionista de table de la Poarta Alba unde ar fi avut ca adversari pe temutul clan Becali ...dar merge si la juniori ..macar pina se obisnuieste cu "terenu`"
Răspunde
17 -8
MARELE ADEVAR
07 Apr 19:17
Doar nataraii nu se prind la schema . Alde Mitica putea fi arestat de mult . A fost tinut in asteptare pentru campania electorala a PMP-ului securist . Este o lucratura electorala murdara . Justitia este tot la comanda .
Răspunde
5 -4
corect
07 Apr 19:42
6 Corect , punct servit = punct ochit ! Cam asa lucreaza procurorii Dupa instructiuni pretioase .
2 -5
gica
07 Apr 20:21
3 PMP securist ? pai daca ajunge la putere USL/USD mai vedem pe cineva in parnaie in urmatorii 5 ani ? ba dimpotriva. sa zicem mersi ca astia care controleaza justitia, fac un ultim efort sa mai parleasca niste viermi precum mitica dragomir.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?