D. Buzatu: Azi nu am discutat despre amnistie și revizuirea pedepselor, dar sunt pe agenda noastră

 
Dumitru Buzatu
Dumitru Buzatu

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, vineri seară, după ședința informală ținută de liderii social-democrați la mare, că amnistia și revizuirea unor sentințe „sunt pe agenda noastră, toți sunt preocupați de lucrurile astea", dar subiectul nu a fost dezbătut, potrivit Mediafax.

„Ideea este că imaginarul popular este foarte bogat la noi și lumea își imaginează, când noi ne întâlnim, membrii PSD, în structurile noastre statutare, că se produce un proces de canibalizare, ne mâncăm acolo unii pe alții. Întâlnirea de azi este o întâlnire ca oricare alta, la fel și întâlnirea de mâine în care ne fixăm obiectivele în plan parlamentar, în plan guvernamental și în planul administrației publice locale. Pe seama acestei întâlniri sunt puse foarte multe lucruri. Noi am avut o primă întâlnire de întâmpinare, nu de altă natură, și acolo am discutat câteva lucruri pe care să le avansăm în dezbaterea de mâine. Este vorba de activitatea Guvernului, este vorba de PNDL, este vorba de evaluarea activității miniștrilor, e vorba de măsurile care au fost luate și de explicațiile care au fost date în legătură cu evoluția pestei porcine”, a declarat președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, pentu Mediafax. 

Întrebat dacă la şedinţa informală pe care liderii PSD au ţinut-o, vineri, la mare, înaintea Comitetului Executiv Naţional de sâmbătă, s-a discutat despre amnistie şi despre revizuirea sentinţelor date în baza protocoalelor dintre SRI şi instituţiile din justiţie, Buzatu a spus că, deşi subiectul nu a fost abordat, amnistia şi revizuirea sentinţelor „sunt pe agenda noastră, toţi sunt preocupaţi de lucrurile astea".

„Pot să vă spun părerea mea, pentru că nu e o părere care să fi fost adoptată deocamdată, dar eu cred că sunt două lucruri diferite. Unul este actul de amnistie, care exprimă de fapt dorinţa unei societăţi ca faţă de unii membri ai săi care au greşit să se manifeste clemenţă şi aceasta este o chestiune absolut normală. Al doilea aspect, pe care dumneavoastră l-aţi enunţat, este acela al unui mod defectuos de aplicare a justiţiei şi aici nu vorbim de clemenţă, că dacă cineva a fost condamnat în baza unor probe false, sau a unor abuzuri săvârşite în mecanismul acesta al justiţiei, asta nu înseamnă că trebuie să îi dăm amnistie, ci trebuie să îi dăm o reparaţie persoanei respective şi ăsta este alt aspect al problemelor care urmează să se dezbată. Astăzi nu am discutat acest lucru, dar sunt pe agenda noastră, toţi sunt preocupaţi de lucrurile astea, dar nu am discutat acest lucru", a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul PSD Vaslui.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Stroe vasilica
01 Sep 10:57
....ASTA O AVEA ,OARE,MOMENTE CAND ESTE TREAZ???I S A DAT FIGURA DE BETIV NOTORIU SI PERMANENT ETILIST!!!
Răspunde
0 0
Stroe vasilica
01 Sep 10:55
????????? ESTE TREAZ,ORI NORMAL BEAT,ACEST BUZATU,CAND SE BAGA IN VORBE...VASLUIUL LUI,PRIMUL IN TOPUL SARACIEI,NOROIULUI LA SUBSUORI,ANALFABETISM,VIOLURI,PROSTITUTIE,SCLAVAGISM...EPOCA MEDIEVALA...DE KALICI V ATI BAGAT CU TURMA IN PSD ,URMASUL FSN,URMASUL PSDR...ILIESCU KILLER SCRIE PE FRUNTILE VOASTRE BIATA TARA,PE CE MAINI SI CAPETE SECI...CE SECATURI O CONDUC..CE INFRACTORI,CE MAFIOTI NENOROCITI IAU DECIZII IN LOCUL UNDE REGINA MARIA SI REGELE FERDINAND AU PROCLAMAT,FACUTA CUNOSCUTA,ROMANIA MODERNA!!!!AJUNSA UN TRIB AL PIRATILOR LUI PUTIN...
Răspunde
0 0
Marius
31 Aug 23:49
Dupa cate pahare de vodka ai vorbit? Bai drojdier nenoricit, vezi-ti de ciroza ta si nu mai latra ca prostu'.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?