Dublă TRAGEDIE pe Mediterană: peste 170 de migranți au murit

 
Dublă TRAGEDIE pe Mediterană: peste 170 de migranți au murit
Dublă TRAGEDIE pe Mediterană: peste 170 de migranți au murit

Aproximativ 170 de migranţi ar fi murit, în două accidente în Marea Mediterană, a informat UNHCR – agenţia de imigraţie a ONU.Marina italiană a informat că o navă s-a scufundat în apropierea coastei Libiei cu 117 persoane aflate la bord, iar autorităţile spaniole şi marocane au încercat să găsească o navă dispărută în vestul Mării Mediterane.

UNHCR nu a putut verifica numărul morţilor.


Peste 2.200 de persoane şi-au pierdut viaţa încercând să traverseze Marea Mediterană, în 2018.

„Nu putem ignora numărul mare de persoane care mor chiar la intrarea în Europa. Ar trebui făcute toate eforturile pentru a salva vieţile celor de pe mare”, a afirmat Înaltul Comisar al ONU privind refugiaţii, Filippo Grandi, într-un comunicat de presă citat de news.ro.

Prima barcă a dispărut, conform rapoartelor, având 53 de persoane la bord în partea vestică a Mării Mediterane. Un supravieţuitor primeşte îngrijiri medicale în Maroc după ce a petrecut 24 de ore în mare. O căutare de câteva zile a navei nu a avut succes până în acest moment.

A doua navă a părăsit Libia sâmbătă conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (IOM). Purtătorul de cuvânt al IOM, Flavio Di Giacomo a declarat că trei supravieţuitori i-au informat că 120 de persoane se aflau la bord, când a părăsit oraşul Garbulli din Libia.

Un avion militar italian a aruncat două bărci de salvare după ce a văzut cum nava s-a scufundat. Trei persoane care sufereau de hipotermie au fost scoase din apă de un elicopter şi sunt tratate pe insula Lampedusa, a informat Fabio Agostini, de la marina italiană.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?