Dușa: Toate lucrările la baza Deveselu sunt în grafic

 

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat, joi, că toate lucrările care se efectuează la baza Deveselu, pentru operaționalizarea sistemului antirachetă, sunt în grafic, atât în ceea ce privește obligațiile părții române, cât și cele la care s-a angajat partea americană.  Dușa a menționat, totodată, că au fost sprijinite și autoritățile de la baza militară pentru finalizarea investițiilor, din exteriorul bazei.

"Se lucrează intens la realizarea investiției. Investiția este una complicată și necesită un anumit timp de realizare, însă toate lucrările sunt în grafic și pe partea Statelor Unite, vizavi de realizarea sistemului propriu-zis, dar și pe partea care aparține de statul român, prin Ministerul Apărării Naționale, vizavi de asigurarea securizării zonei și a tuturor elementelor de infrastructură care să dea posibilitatea, așa cum ne-am angajat împreună pe parteneriatul strategic, ca în 2015 sistemul antirachetă de la Deveselu să devină operațional", a declarat Dușa, potrivit Agerpres.

Ministrul Apărării Naționale a amintit că au fost sprijinite și autoritățile de la Deveselu pentru finalizarea investițiilor din exteriorul bazei, dar care creează condițiile optime de funcționare a acesteia, respectiv alimentarea cu apă și gaze, canalizarea, căile de acces care fac legătura cu drumul național.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a participat joi, la Palatul Parlamentului, la inaugurarea expoziției NATO în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice. Au mai fost prezenți Victor Ponta, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, secretarul de stat pentru afaceri strategice, Bogdan Aurescu, însărcinatul cu afaceri al SUA la București, Dean Thompson.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 0
satan
02 Oct 14:11
Ultima dusca: Top 5 Intercontinental Ballistic Missiles (ICBM): The End of the World in 30 Minutes
Răspunde
8 0
Problema
02 Oct 13:05
Problema e ca baza respectiva nu poate apara Romania, decat de rachete care vin de la distanta mare de granita, pe care are timp sa le intercepteze. De rachetele trase din vecinatatea Romaniei baza apara doar tarile aflate mai la vest de noi.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?