Dușa: Îl rog pe Traian Băsescu să pledeze la Bruxelles pentru aprobarea creșterii deficitului

 
Dușa: Îl rog pe Traian Băsescu să pledeze la Bruxelles pentru aprobarea creșterii deficitului
Dușa: Îl rog pe Traian Băsescu să pledeze la Bruxelles pentru aprobarea creșterii deficitului

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, miercuri, că i-a trimis preşedintelui în exercițiu, Traian Băsescu, o scrisoare prin care i-a cerut să pledeze, joi, la Consiliul European de la Bruxelles, pentru aprobarea creşterii deficitului, care ar permite MApN o suplimentare de 0,3% la buget, informează Mediafax.

"Eu i-am trimis domnului preşedinte o scrisoare prin care-l rog mâine la Consiliul European să aducă în discuţie acest subiect, vis-a-vis de sporirea bugetului pentru Ministerul Apărării", a declarat Mircea Dușa, după dezbaterile din comisiile reunite de buget.

Totodată, Duşa a precizat că a anexat la scrisoarea către preşedintele Băsescu şi alte scrisori trimise "la ceilalţi lideri europeni, de a face acest demers în vederea obţinerii de derogării pentru creşterea deficitului".

Comisiile parlamentare reunite de Apărare au avizat, marţi, favorabil bugetul Ministerului Apărării şi au adoptat în unanimitate un amendament propus de Opoziţie, de majorare cu 0,3% a bugetului destinat acestui domeniu, potrivit celor declarate, pentru Mediafax, de deputatul PNL, George Scutaru. Potrivit deputatului PNL, amendamentul vine în urma discuţiilor pe marginea majorării bugetului alocat Apărării până la 2% din PIB în decursul următorilor ani.

Solicitarea ministrului Apărării vine după ce Guvernul şi Comisia Europeană nu au ajuns la un acord, privind suplimentarea anul viitor a cheltuielilor de apărare cu 0,3% din PIB, deoarece oficialul CE a motivat că nu are mandat pentru o decizie care trebuie luată doar de către Consiliul European, precum anunţa, pe 9 decembrie, premierul Victor Ponta, după încheierea negocierilor cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, pe marginea bugetului de stat pe 2015.

 

Mai multe pe Mediafax.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 -1
Dxn Dxn
17 Dec 17:26
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: ofertadelucru@gmail.com
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?