Dragnea știa de dosarul Tel Drum de când era ministru

 

Liviu Dragnea a semnat în 2014, când era ministru al Dezvoltării, un protocol de colaborare cu Departamentul pentru lupta antifraudă. Astfel, el avea acces constant la o serie de informaţii despre investigatiile în curs, potrivit ziare.com . Aceste date confidenţiale erau transmise lunar, iar departamentul antifraudă trebuia să informeze și dacă era sesizat DNA în vreunul din cazuri. 

Protocolul a fost semnat în februarie 2014, potrivit ziare.com. Departamentul Naţional Antifraudă era condus atunci de actualul şef, Andrei-Atila-Luca Chendi. În cadrul acestui protocol se prevedea că departamentul anticorupţie trebuie să transmită lunar Ministerului Dezvoltării evidenţa controalelor aflate în desfășurare la nivelul instituţiei. În plus, același minister era înștiințat și dacă Direcția Națională Anticorupție intră pe fir într-o anchetă. 

Departamentul Naţional Antifraudă face parte din Oficiul European de Luptă Antifraudă. Interesant este că dosarul Tel Drum, în care e implicat liderul PSD, a fost deschis ca urmare a unei ivestigaţii OLAF, care a descoperit nereguli încă din anul 2011. 


Liviu Dragnea a condus Ministerul Dezvoltării în perioada decembrie 2012 - mai 2015. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?