Dragnea, supărat pe ANAF: Merg ca pisicuţii la multinaționale și se dau viteji la firmele românești

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că aşteaptă în perioada următoare din partea ministrului de Finanţe o analiză privind activitatea ANAF, având în vedere că nu toţi angajaţii ANAF aplică Legea prevenţiei şi, de asemenea, atunci când merg în control la multinaţionale, merg ca "pisicuţii", iar la firmele româneşti sunt "foarte viteji".

"Eu am tot sperat că ANAF va înţelege că trebuie să controleze toate firmele din România, nu numai pe cele cu capital românesc, pentru că la cele cu capital străin, eu nu am nimic cu ele, dar bănuiesc că trebuie să aibă acelaşi regim, nu cred că vreo firmă din România dacă-şi face vreo filială într-un stat european, Fiscul de acolo îi ocoleşte, bănuiesc că trebuie să respecte aceleaşi legi. Păi, ANAF-ul nu prea merge la multinaţionale sau dacă merge, merg aşa, ca pisicuţii, în schimb, când vin la o firmă românească sunt foarte viteji", a declarat Liviu Dragnea, joi, la Antena 3.

Întrebat ce va face cu această situaţie, preşedintele PSD a spus: "La ANAF s-au tot schimbat conduceri. Eu aştept ca ministrul de Finanţe, în perioada următoare, să facă o analiză serioasă asupra activităţii ANAF şi să vadă: e bună, nu e bună, s-a schimbat atitudinea?".

Dragnea a reamintit că actuala majoritate parlamentară a adoptat Legea prevenţiei, o lege "foarte bine primită de mediul de afaceri".

"Nu te duci direct cu sabia, pentru că prea mulţi ani au fost chinuiţi toţi de ANAF, de Antifraudă, de procurori, de toate instituţiile. (...) Legea prevenţiei, cei de la ANAF, şi nu numai ei, o dau la spate şi se fac că nu există. Or, nu putem accepta să nu se respecte o lege, şi eu sper ca ministrul de Finanţe, în perioada următoare, repet, să facă o analiză serioasă şi să o prezinte în cadrul coaliţiei de guvernare. Pentru că nu acceptăm - am vorbit şi eu şi domnul Tăriceanu subiectul ăsta - ca cei de la ANAF, nu toţi, dar unii de la ANAF să considere că toate firmele româneşti sunt firme infractoare, firme care încalcă legea şi că trebuie să fie lovite. Noi am construit programul de guvernare cu o componentă serioasă de sprijin pentru capitalul românesc şi se simte. De ce să nu le fie bine în totalitate, ajutaţi în primul rând, preveniţi în al doilea rând şi de-abia după aia, dacă persistă, să primească o amendă?", a mai spus Dragnea.

Sursa: agerpres.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Sa ii explice cuiva hotzulanului ...
24 May 21:46
Ca multinationalele cer doar infrastructura pe cind firmele romanesti de casa cer scutiri de taxe, scutiri de plati, preturi preferentiale la materie prima, scuturi din taxele contribuabililor si a multinationalelor ! Multinationalele nu dau sponsorizari partidelir politice si platesc datoriile la stat ...
Răspunde
0 0
Mihai
24 May 16:18
Dragnea se aruncă ca leul și cade ca balega.
Răspunde
0 0
mihaitza
24 May 08:51
Poate-i explica cineva hotului national ca si Dacia,si Combinatul siderurgic Galati si foarte multe altele sunt tot "multinationale"!! Iar motivul principal pentru care-s,poate,mai ocoliti de anaf este ca multinationalele isi achita toate taxele,inclusiv cele salariale,tva etc etc! Daca vrea verificari sa mearga la Lignitul Oltenia,cel mai mare datornic! Si care nu e multinationala...
Răspunde
0 0
pista35
24 May 07:53
ANAF nu merge la multinationale si jecmanaste firmele romanesti pentru ca multinationalele va tin pe voi nenorociti acolo unde sunteti.Ori de cate ori este controlat o multinationala de atita ori este bagat si cite un politician sau un grup dintr-un partid sau altul.Deci mai bine taci din gura hot ordinar ce esti si nu vorbii prostii!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?