Dragnea vrea să le interzică străinilor să cumpere pâmânt în România. Cu o excepție

 
Liviu Dragnea, idei în campania electorală
Liviu Dragnea, idei în campania electorală
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea a anunțat duminică, într-o emisiune TV, că vrea să limiteze accesul străinilor la a cumpăra pâmânt din România.

Liviu Dragnea a anunțat duminică seara că vrea să limiteze accesul străinilor la a cumpăra pâmânt din România. Liderul PSD a amintit că există deja o inițiativă legislativă în Parlament.

„Avem legea vânzării terenurilor în Camera Deputaţilor, o vom adopta. Asta înseamnă că vreau să limităm accesul străinilor la a cumpăra pâmânt din România. Foarte bine, să cumpere, dar să se stabilească aici", a spus preşedintele PSD.

El a precizat că, în cazul celor care deja au cumpărat, nu se mai poate face nimic, dar procesul trebiie oprit.

„Să stopăm, că procesul acum a început să se subţieze, pentru că noi, ridicând foarte mult agricultura, oamenii nu mai vor să-şi vândă terenurile pentru că au început să aibă venituri din agricultură. Pentru că nimic nu a fost întâmplător, agricultura pusă la pământ. Un om care avea un hectar, douâ, cinci hectare spunea: „Mai bine îmi iau acum nişte bani şi îi folosesc decât să îl ţin pe ăsta că oricum nu am cu ce să-l muncesc, nu mă ajută nimeni", a explicat Liviu Dragnea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Toni Ionescu
13 May 13:28
Ursarul asta ciorditor s-a facut stapan si pe pamanturile taranilor ,mai urmeaza sa le nationalizeze.
Răspunde
0 0
Toni Ionescu
13 May 13:27
Ursarul asta ciorditor s-a facut stapan si pe pamanturile taranilor ,mai urmeaza sa le nationalizeze.
Răspunde
0 0
Ciumaaaaa Rosiiieeee
13 May 12:34
CInd e vorba sa scape INFRACTORII se dau imediat OUG si scapa toti infractorii cu zecile de mii. Cind e vorba de paduri si pamint se scarpina in cap si se tot gindesc ... pai despre ce vorbim tovarashi !???
Răspunde
0 0
Ciumaaaaa Rosiiieeee
13 May 12:32
DE CE NU AU FACUT ASTA INAINTE !? Pentru ca nu erau alegeri !??? CIUMA rosie a fost continuu la guvernare, fie prin interpusi, fie prin sabotaj direct ! Ce alt partid isi dorea sa ciordeasca poporului 47.000 de hectare de padure sau ... o insula ? Si asta este numai ce se stie !!! Si daca ciordeau nu era problema daca faceau ceva cu ele, daca produceau un loc, doua de munca. DAR ZERO ! Tot ce au luat de pomana sau transformat in fiare vechi sau au fost puse gaj la banca ...
Răspunde
0 0
Străinii pot exploata terenul numai prin sicietăși comerciale românesti
13 May 10:01
E cam trziu,90 % e deja vândut pământul pentru care au vărsat sânge străbunii mei străbuni.Blestem si ura ,pentru cei care au atacat și fibra nemului si in credinta străbună.Zice dl Dragnea ca nu se mai poate face nimic?Cum ,domnule, in tara mea nu pot face reglemetarea exploatării pământului?Străinii pot folosi si exploata teren numai agricol/nu si forestier/ ,cu conditia sa constiutuie societăți comerciala ca asociat unic sau mai multi !O lege a societăților comerciale in agricutură ,domnilor,dar nu lungită ca legile justitiei sa supărati,cât o mai fi, pe dl Timmermmans .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?