Dragnea, pus la colț după ce acuzat băncile de manipularea dobânzilor interbancare

 

Consiliul Concurenţei anunță că nu a primit nici o sesizare de la instituţiile publice referitoare la posibile înţelegeri ilegale între bănci în ceea ce priveşte creditarea companiilor, dar că are în derulare două investigații din oficiu. Precizările vin după ce Liviu Dragnea  a acuzat duminică, într-un discurs la partid, că băncile străine ar avea o înțelegere pentru manipularea ratei dobânzii interbancare (ROBOR).Consiliul Concurenței arată că are în derulare două investigaţii declanşate din oficiu, pe piaţa serviciilor de leasing operational şi pe piaţa de leasing financiar şi a creditului de consum din România. În cadrul investigaţiilor s-au desfăşurat inspecţii inopinate la sediile a 25 de bănci, Instituţii Financiare Non-Bancare (IFN), societăţi de leasing, asociaţii profesionale şi patronale, această acţiune fiind cea mai amplă investigaţie a instituţiei. Rezultatele investigaţiilor vor fi făcute publice, imediat după finalizarea acestora şi luarea unei decizii.

Mai mult, Consiliul Concurenței acuză voalat Parlamentul că nu a implementat recomandările sale pentru creșterea gradului de concurență din piața bancară și pentru scăderea comisioanelor bancare. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jiji
17 Dec 20:07
Stropeste tovarashul cu afirmatii atit de grave mai rau ca betivanii de la crisma satului ! Ba ca puscariile sint pline de nevinovati, ca judecatorii si procurorii sint corupti daca judeca puliticieni ai puterii, sriul e vindut, nato, ue, be, fmi ii obliga sa imprumute bani de salarii si pensii de lux si pomeni pentru gastile de partid ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?