Lovitură în Dosarul "Tel Drum". Dragnea nu merge, joi, la DNA. Ce planuri are liderul PSD

 

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a anunțat, miercuri, că liderul PSD nu se va prezenta, joi, pe 3 ianuarie, la DNA. Avocata liderului social-democrat a explicat că procurorii l-au informat pe Dragnea că este chemat în sensul „predării unor documente și atât” și că pentru acest lucru nu este obligatorie prezența acestuia. „Merge un avocat în acest scop”, a spus avocata.Flavia Teodosiu, a declarat, miercuri, că liderul PSD va decide singur dacă se va prezenta la DNA în cazul în care este citat, dar că nu poate fi adus prin mandat de aducere, atâta vreme cât își motivează neprezentarea.

„Nu (este obligatorie prezența lui Dragnea - n.r.), de aceea are avocat. Dânsul respectă toate drepturile si obligatiile pe care le are. Dansul respecta toate drepturile si obligatiile pe care le are. Orice om, cand este citat, cand nu se poate duce se poate motiva. Dansul va decide ce va face cand e citat”, a spus avocata lui Liviu Dragnea, la un post tv.

Întrebată dacă liderul PSD va primi mandat de aducere, avocata a răspuns: „Daca esti citat si nu te prezinti in mod repetat si nemotivat, e legal mandatul de aducere, dar nu e cazul la dansul”.

Avocata a menționat cum ar putea să evolueze dosarul pentru Dragnea.

„Poate sa urmeze ori clasare sau intocmirea unui rechIzitoriu si trimiterea in judecata, care implica o schimbare a incadrarii dansului, dar nu stiu daca este momentul pentru aceasta discutie”, a declarat Teodosoiu.

Potrivit Codului de Procedură Penală, o persoană poate fi adusă în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată pe baza unui mandat de aducere, dacă, fiind anterior citată, nu s-a prezentat, în mod nejustificat, iar ascultarea ori prezenţa ei este necesară, sau dacă nu a fost posibilă comunicarea corespunzătoare a citaţiei şi împrejurările indică fără echivoc că persoana se sustrage de la primirea citaţiei.

Liderul PSD și-a delegat deja atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților pe întreaga perioadă a lunii ianuarie.

„Pe perioada vacanței parlamentare din luna ianuarie 2019, atribuțiile președintelui Camerei Deputaților vor fi exercitate de domnul deputat Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților”, scrie în Decizia care a apărut, la finalul anului trecut în Monitorul Oficial.

De altfel, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat recent că s-a gândit să facă experimentul de a nu merge la Parchetul General, în cazul în care va fi citat şi să invoce ca motiv „o vizită de stat în Vaslui”.

„Să nu mă duc (dacă este citat – n.r.). Vizită de stat în Vaslui. Păi şi acum sunt (răcit – n.r.). Totuşi este un drept al unul om să nu vină. Nu ştiu dacă mă cheamă, dar am înţeles că mă cheamă Uncheşelu (procuror DNA - n.r.)”, a spus acesta.

Surse judiciare susțin că Liviu Dragnea va fi chemat pe data de 3 ianuarie, pentru audieri în dosarul Tel Drum, alături de alți inculpați din acest dosar.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cine mai crede că dl Dragnea făcea contbilitatea la Tel Drum ?Cum cine,DNA
03 Jan 09:34
Da,domnule C,matinalule,dar nu imi răspundeti la intrebare „Poti institui prin OUG o structură fandamentală a statului,care nici măcar nu e mentionată în constituție ,că hastagii zic altfel,ei spun ca nu poti prin OUG sa desfiintezi o instituție abbuzivă,cun e DNA ?”Păt,ziceti si dv,pentru ce a fost creată ?Daor sa ne compromita ca țară ?Dl Dragnea a făcut bilantul la Tel Dum,da nu l-a semnat.a pus documente false sa ia bani de la amărâtia ăia de UE,dar era absent de la serviciu,a asfattat tot judetul,inlăturând firme germane,care pot da faliment,păi pentru cine lucreaza DNA ?Si culmea ca sunt oameni ,ca si cei de pe blogul de fata,care cred sau ma rog ,spun la ații,ca aven o singura institutie care nu se ocupă decât de dl Dragne.Prlament,desfiintati cretura KGB-istă,nu va fi liniste in țară !
Răspunde
0 0
cotoi
03 Jan 08:51
se poate fiind in vacanta 1 luna adica toata luna lui ianuarie cum sa se prezinte astazi ca el doar face o vizita de stat oficiala la Vaslui , lasa ca merge Iordache , de altfel o sa faca el puscarie in locul lui dedi . Boala lunga , moarte sigura zice o vorba din popor , de ceea ce tie frica de aia no sa scapi , asa ca ne place regizorul .
Răspunde
0 0
CeeDNA creat prin OUG ?O prelungire a kgb!
03 Jan 04:50
Doamna avocat,demnitarii deputati au imunitaea de coercițiune,ce inseamna a aduce cu mandat pe dl Dragnea ?Să îl aduci cu milițianu ,contra vointei sale ?Chiar,nu mai sunt avocati pentru dl Dragnea,ca cei ca hartuirea puteau fi de mut inculpati.Tel Drum este o afacere civilă si DNA,instituție fare funcționeaza prin OUG este necostituțional.Și mai face și de râs țara !Dar e lăsat sa-și faca mendre,chiar de cei care nu ar trebui să o facă
Răspunde
0 0
Balaceanca
03 Jan 04:32
Bravo Dragnea, baga hastagii la Balaceanca.
Răspunde
0 0
Balaceanca
03 Jan 04:29
Bravo Dragnea, baga hastagii la Balaceanca.
Răspunde
0 0
Rahova
02 Jan 20:52
În 2020 pa Dragnea. Nu mai pupi tu votul nostru.
Răspunde
0 0
UN OM
02 Jan 19:44
Sa mearga JANDARMERIA dupa el CU CATUSE CU TOT.
Răspunde
0 0
UN OM
02 Jan 19:35
Sa mearga JANDARMERIA DUPA EL CA CATUSE CU TOT.
Răspunde
0 0
Stan
02 Jan 18:49
UNDE E DEMOCRATIA DIN ROMANIA CAND UN MARLAN BODEGAR BOLSEVIC ILIESCIAN CORUPE SI INFIINTEAZA UN GRUP DE JIVINE CE JEFUIESC TARA SI POPORUL,APOI FAC LEGI SA SCAPE DE PEDEAPSA??? TOTI MERITA INCHISI PE VIATA, SI CONFISCATE AVERILE LOR TOTAL....
Răspunde
0 0
Stan
02 Jan 18:45
Marlanoiul dragnea pentru infiintarea unui grup jefuitor , corupt, trebuia pana in acest moment sa fie inchis ani grei, si totul confiscat intr-o tara cu adevarat democarata...Dar jivinele bolsevice marlanesti, libidinoase , jefuitoare au corupt si pradat totul...LEGILE sunt facute de ei, pentru ei, sa apere tradarea si jefuirea Romaniei si romanilor...JOS TRADATORILOR SI JEFUITORILOR ILIESCIENI CORUPTI DIN ROMANIA.....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?