Dragnea ar putea scăpa de pedeapsa din dosarul Referendumul, după modificarea codurilor penale

 

Modificarea codurilor penale, realizată pe ascuns de parlamentarii PSD-ALDE, ar putea să-l ajute tocmai pe şeful PSD, Liviu Dragnea. Acesta ar putea scăpa de condamnarea penală definitivă din dosarul "Referendumul".Liviu Dragnea, preşedintele PSD, ar putea scăpa de condamnarea penală definitivă din dosarul "Referendumul", dacă modificările la codurile penale propuse de parlamentarii Puterii vor fi implementate.

Dragnea ar putea beneficia de o clauză care obligă la rejudecarea procesului în cazul în care decizia finală nu a fost semnată de toţi judecătorii implicaţi în caz, informează Realitatea TV.

Puterea dinamitează iar justitia. Coaliția PSD - ALDE trece la schimbarea codurilor penale.

Comisia Iordache a publicat proiectele propuse. Intre modificări - traficul de influență este pedepsit doar dacă se produce efectiv, iar denunțul poate fi făcut doar la cel mult șase luni de la comiterea faptei.

CUM VREA PSD SĂ MODIFICE CODURILE PENALE

- Traficul de influență, pedepsit doar dacă se produce efectiv
- Denunțul, făcut la maximum șase luni de la comitere
- Abuzul în serviciu, nemodificat
- Interzicerea de declarații legate de ancheta penală
- Emiterea, aprobarea și adoptarea de acte normative nu constituie infracțiune
- Martorul poate refuza să dea declarații nefavorabile lui
- Sporul de pedeapsă, limitat la trei ani

Sursa: Proiecte de modificare a Codurilor Penale

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Turcila Raluca
18 Apr 21:44
Ca de obicei, totul în a favoriza corupția, criminalitatea si hoția. ....Suntem prea mici ( noi populația ca sa ii putem opri)
Răspunde
0 0
baraghin
18 Apr 20:08
....cand esti condamnat, daca rogi oamenii s-a iasa la REFEREND, c-e putem spune, cand fostul Presedinte, spunea la TV, ca oamenii s-a mearga la Referend seara si dimineata, dupa vointa(alegerea fiecaruia) ...nu-i acuzabila!!!!
Răspunde
0 0
horia
18 Apr 19:53
Autorul care spune ca modificarile care se aduc codului penal ,ar putea sa-l scape pe Dragnea de condamnarea pentru referendum .Eronat ,si actualele prevederi a codului de procedura penala ,obliga intregul complet de judecata sa semneze motivarea sentintei ,deci nu este corect ce se insinueaza in postare
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?