Dragnea, întâlnire cu emisarul lui Erdogan. Ce au discutat cei doi

 
Mevlut Cavuşoglu
Mevlut Cavuşoglu
Mevlut Cavuşoglu

Liviu Dragnea își dorește o relație mai strânsă cu Turcia lui Erdogan.Liviu Dragnea, în calitate de șef al Camerei Deputaţilor, l-a primit marţi, 11 septembrie, pe ministrul de Externe turc Mevlut Cavuşoglu.

Cei doi oficiali au abordat subiecte care vizează o cooperare mai strânsă în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, inclusiv în ceea ce priveşte securitatea în regiunea Mării Negre, potrivit unui comunicat al Camerei Deputaților.

Cei doi ai abordat și subiectul schimburilor comerciale, "al căror nivel ridicat a fost apreciat ca un indicator al caracterului puternic al cooperării bilaterale".

"În opinia mea, este necesar să valorificăm, în continuare, parteneriatul strategic. Cred că încă există un potenţial enorm de creştere, în special în ceea ce priveşte dimensiunea economică. Nivelul ridicat al balanţei comerciale şi cooperarea economică intensă între partenerii din cele două ţări demonstrează forţa relaţiei noastre bilaterale", a declarat domnul Liviu Dragnea.

A fost menţionat rolul important al comunităţii de afaceri din Turcia, care reprezintă al treilea investitor din punct de vedere al numărului de companii care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul ţării noastre.

O altă temă de interes comun, discutată în cadrul întrevederii, a fost securitatea în regiunea Mării Negre. Cei doi oficiali au trecut în agendă principalele evoluţii din regiune, convenind că este necesară o cooperare mai strânsă sub acest aspect, atât în plan bilateral, cât şi în interiorul NATO.

Vizita în România a oficialului turc are loc în contextul Întâlnirii Trilaterale la nivel de miniştri ai Afacerilor Externe, Turcia-România-Polonia.

Din delegaţia condusă de domnul Mevlut Cavuşoglu, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, au făcut parte şi domnul Kerem Alp, ministru plenipotenţiar, Director general adjunct pentru Europa de Est şi Balcani, doamna Fusun Aramaz ministru plenipotenţiar, Director general adjunct pentru Europa Centrală şi de Nord şi Statele baltice şi domnul Osman Koray Ertaş, ambasadorul republicii Turcia în România.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?