Dragnea, după dezvăluirile fostului colonel SRI: Doamna Kovesi va avea un punct de vedere

După dezvăluirile făcute de Daniel Dragomir, fost colonel SRI, care susţine că politicieni, afacerişti şi ziarişti au fost interceptaţi prin mandate de siguranţă naţională, iar SRI făcea rechizitorii pe care procurorii DNA şi le însuşeau, Liviu Dragnea a anunţat că intenţionează să ceară audierea acestuia în Comisia de control a Serviciului Român de informaţii.„Se arunca o plasă”, a comentat liderul PSD, susţinând că dosarele se fabricau ţintit. „Probabil doamna Kovesi va avea un punct de vedere”, a adăugat el, sugerând indirect că şefa DNA va trebui să răspundă întrebărilor parlamentarilor.

„Dacă după audieri , Comisia de control SRI va constata că apar elemente care îi depăşesc atribuţiile, se poate lua în calcul înfiinţarea unei comisii speciale. Dar comisia SRI nu poate dormi. Mâine o să decidem prin vot pe noul preşedinte de la Comisia SRI, urmând ca ulterior să convoace comisia şi să stabilească când au loc audierile” a spus Dragnea, la Antena 3.

Referindu-se la declaraţiile fostului şef din SRI, Dragnea a comentat că „s-a mers pe ţinte”, aruncându-se „o plasă” pentru a se face interceptări pe siguranţă naţională. „Cereu interceptările, hai să ne uităm pe stenograme, un cuvânt de la unul, o frază de la altul, le punem într-un anumit fel şi să facem un dosar. Ce înseamnă? Că s-a mers pe ţinte. Probabil doamna Kovesi va avea un punct de vedere. Eu am încredere că, poate nu în ritmul sau viteza pe care ne-o dorim, dar, încet-încet, adevărul iese la iveală şi toţi cei care au protejat asta la un moment dat vor da socoteală. Niciun sistem care este aproape să devină de poliţie politică nu poate rezista. Se devoalează la un moment dat”, a spus preşedintele PSD, scrie Mediafax.

Fost şef în SRI, Daniel Dragomir, susţine că politicieni, oameni de afaceri sau jurnalişti au fost interceptaţi în baza unor mandate de siguranţă naţională, iar ulterior Laura Codruţa Kovesi, cea la care acestea ajunseseră pe vremea în care era procuror general, le-a cerut la DNA. Dragomir este un personaj controversat fiind implicat într-un dosar de corupţie şi în cel privind „monitorizarea” lui Kovesi, cunoscut sub numele de „Black Cube”. În ambele a fost arestat preventiv, iar în primul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a precizat, marţi, că dezvăluirile fostului angajat al SRI, Daniel Dragomir, trebuie verificate de Comisia SRI, el arătând că, în cazul în care competenţele acesteia sunt excedate, e necesară o comisia parlamentară de anchetă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?