Dragnea, despre schimbarea şefului SPP: Preşedintele va decide ce va vrea să facă cu acest personaj

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a afirmat miercuri că nu există o lege care să oblige vreun demnitar să beneficieze de protecţia SPP şi a amintit că el a renunţat la aceasta încă din perioada în care a fost vicepremier.Dragnea a precizat că îşi menţine părerea conform căreia şeful SPP, Lucian Pahonţu, "este un personaj veninos". Întrebat dacă îşi menţine afirmaţia în această privinţă, preşedintele PSD a spus:" Da. Dacă mă cheamă la Parchet, o să spun acolo".

El a adăugat că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre acest subiect, ci doar despre deplasarea pe care şeful statului urma să o facă la Bruxelles.

"În ceea ce priveşte decizia întregului Cabinet de a nu beneficia de serviciile SPP-ului, vă spun cu toată tăria: nu există niciun articol sau prevedere legală ca să oblige pe cineva să beneficieze de o protecţie pe care nu şi-o doreşte. Nu există această posibilitate de obligare, iar din punct de vedere al riscurilor de securitate naţională care ar fi alea? Sunt analişti care spun altceva. Dar care ar fi vulnerabilitatea, dacă tot discutăm despre asta? Eu mi-am luat decizia de mult că nu doresc să beneficiez şi am şi acţionat în sensul ăsta. Ce am avut de spus despre şeful SPP am spus, dar eu nu cred că este o mare problemă acolo - că am văzut foarte mare veselie, tocmai şi-au achiziţionat încă trei bolizi, deci înseamnă că e în plină dezvoltare", a afirmat liderul PSD, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă ar trebui schimbat şeful SPP, Dragnea a arătat că aceasta este o decizie a preşedintelui. "Preşedintele va analiza şi va decide ce va vrea să facă cu acest personaj. Eu nu vreau să-i cer absolut nimic", a susţinut el.

Referitor la protecţia demnitarilor străini, preşedintele Camerei a arătat nu ia în calcul nimic. "Deocamdată avem o lege. Dacă se va gândi cineva să schimbe această lege, atunci o să-mi dau cu părerea. Deocamdată avem o lege în vigoare, e o decizie pe care a luat-o fiecare membru al Guvernului în parte, de care am luat act, pe care am luat-o şi eu, am înţeles că se gândeşte şi domnul preşedintele Tăriceanu. Treaba lor", a spus preşedintele PSD.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?