"Dragnea confirmă toată acuzaţiile". Verdict devastator înainte de congresul PSD

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Modul în care conducerea PSD a blocat accesul Realitatea TV cu un studio la congresul de sâmbătă "e o confirmare a lucrurilor care s-au spus în ultimul timp pe post" despre stilul nedemocratic de conducere a partidului sub mandatul lui Dragnea, spune unul dintre cei mai experimentaţi specialişti în comunicare politică din România, profesorul Dumitru Borţun.Liderii PSD au ajuns la concluzia că Sala Palatului este prea mică să găzduiască și ministudioul Realitatea TV, în condiţiile în care toate celelalte televiziuni sunt prezente la Congresul PSD.

Holul în care sunt amenajate ministudiourile de televiziune are aproximativ 200 de metri pătrați, iar pentru montarea unui ministudio e nevoie de aproximativ 20 de metri pătrați. Cu toate astea, pentru Realitatea TV nu mai e loc.

"Ce se întâmplă acum cu Realitatea TV nu e un simplu eveniment, ţine de o viziune mai largă cu privire la relaţia cu presa, cu mass-media în general. Orice demnitar care intră în spaţiu public trebuie să primeasca un training la relaţiile cu presa, e un capitol special, altfel rămâne în secolul trecut. Relaţia cu presa nu depinde niciodată de sentimentele de conjuctură, de ultimele evenimente. E o întreagă filosofie, pe care orice partid trebuie să o cunoască. Ei sunt la pământ cu comunicarea internă, ce să mai zic de comunicarea externă?", a declarat Dumitru Borţun la Realitatea TV.

Potrivit specialistului în comunicare, lipsa de democraţie internă de partid şi modul în care PSD se raportează la restul societăţii sunt transparente în gesturile autoritare din relaţia cu presa:

"Ce au făcut acum confirmă că toate lucrurile pe care le-a spus Realitatea TV despre partid sunt reale. Sunt atât de stângaci şi de neinspiraţi încât confirmă acuzaţiile. Sunt confirmate toate lucrurile spuse despre stilul de conducere, democraţia internă de partid şi comportamentul PSD referitor la restul societăţii", a explicat profesorul SNSPA.

Noile elemente de context, cum ar fi deschiderea unei anchete în Brazilia pe numele liderului PSD, nu vor influenţa votul din congres, este de părere specialistul în comunicare politică.

"Nu cred că elementele de context vor avea influenţă asupra celor care îl votează pe Liviu Dragnea şi oamenii săi. Oamenii care votează fac parte din piramide clientelare, este o reţea de legături vitale pentru ei, pentru viaţa şi afacerile lor, o reţea economică, politică, financiară, nu au altă meserie şi sursă de venit decât ceea ce fac acum", a mai spus Dumitru Borţun.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?