Dragnea calculează bunăstarea românilor doar pentru bugetari

 

Liviu Dragnea a demonstrat creşterea spectaculoasă a bunăstarii românilor folosind drept exemple doar bugetari şi pensionari. Într-o emisiune TV, în care a prezentat calcule comparative, liderul PSD nu a făcut absolut nicio referire la efectele politicilor salariale ale social-democraţilor asupra salariaţilor din mediul privat.Pentru a ilustra creşterea nivelului de trai al bugetarilor sub guvernarea PSD, Liviu Dragnea a prezentat situaţia unei asistente de la un spital judeţean din ţară. Potrivit datelor prezentate, salariul femeii a crescut din noiembrie 2016 până în prezent, în valoare netă  cu 1555 de lei. Cu acest surplus, asistenta şi-a cumpărat cantitaţi semnificativ mai mari de alimente de strictă necesitate şi carburanţi, potrivit datelor prezentate joi seară, la Antena 3. 

Potrivit INS, salariul mediu net pe ecoonomie a fost în 2018 de 2695 de lei, adică cu 1500 de lei mai puţin decât în exemplul particular folosit de Liviu Dragnea. Este drept, chiar şi în această situaţie, puterea de cumpărare în cazul produselor folosite in simulare a crescut, dar la jumătate faţă de datele prezentate de Liviu Dragnea.

Diferenţa este din nou în favoarea bugetarilor, pentru că, potrivit datelor INS din 2018, salariul mediu la stat este de 3260 de lei, iar în privat de aproximativ 2.500 de lei.

În discursul său legat de beneficiile pe care programul de guvernare PSD l-a adus românilor, Liviu Dragnea n-a făcut absolut nicio referire la angajaţii din mediul privat, cu toate că numărul acestora este de aproximativ 4,4 milioane, comparativ cu 1,22 milioane la stat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
johnneil
26 Apr 08:40
Si uite astfel devizeaza bolsevicii, ROMANIA.
Cine-i bugetar este roman.
Restul nu.
Răspunde
0 0
pista35
26 Apr 08:36
Da se vede ca este pe linga cifre pentru ca niciunde nu gasesti benzina la 5.24 lei/litru ci la 5.75 lej/litru.
Carnea de pui este 10-12lei/kg deci nu 8lej/kg - si eu vorbesc de preturi medii.Concluzia este ca pe acest individ nu prea intereseaza soarta romanilor - ca daca interesa atunci venea cu cifre reale in fata natiunii.El se pare ca a ramas cu preturi undeva in vara anului 2018.Se pricepe se vede mai mult la furat - deci a furat si din pretul real al alimentelor si a benzinei si v-a prezentat pentru noi pe acestea mascalite. Nimic nu mai este adavarat ce spune. Are un singur tel sa scape de puscarie dar sa speram ca nu va reusi .
Răspunde
0 0
BUGET ARE
26 Apr 00:31
Aceste experimente trebuie făcute pe Satele ori Cătunele de unde "domniile lor" provin. Unele meserii necesită STAGIU PROFESIONAL, aşa să fie procedat şi cu Politica unde "e" Doctori cu expertiză profesională în NIMIC.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?