Dragnea a ordonat, şeful ANPC execută. A anunţat amenzi la cifra de afaceri

 

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Pârvu, a afirmat că trebuie găsite soluţii pentru a putea închide definitiv activitatea unor agenţi economici care pun în pericol sănătatea populaţiei, dar şi pentru a gândi alt sistem de amenzi. Anunţul vine la scurt timp după ce liderul PSD Liviu Dragnea a cerut de urgenţă ca ANPC să facă ceva astfel încât "copiii şi cetăţenii români să nu mai consume alimente otrăvite?”.Pârvu a declarat că prevederile din lege prevenţiei sunt mult prea blânde, iar acest lucru se vede în faptul că procentul celor care nu respectau legea era mai mare.

"Am încercat să găsim soluţii să nu amendăm, dar în prezent sunt agenţi economici care ne râd în faţă. (...) Adică mergem la un hipermarket şi îl amendăm cu 1.000 de lei, şi vă daţi seama ce afectat este?" a declarat şeful ANPC, citat de Agerpres.

Varianta la care se lucrează este înăspirirea prevederilor din OUG 21, măsuri complementare ce se pot aplica agenţilor economici. Astfel, aceştia ar putea fi închişi chiar şi definitiv dacă pun în pericol sănătatea cetăţenilor. "Cred că vom găsi soluţiile legale atât în zona de amenzi contravenţionale, cum sunt în alte zone unde se aplică amenzi la cifra de afaceri, să se aplice amenzi la valoarea cifrei de afaceri şi în zona în care se încalcă articole de lege care pun in pericol sănătatea populaţie", a precizat Marius Pârvu. 

Anunţul vine la câteva săptămâni după ce Liviu Dragnea, la Consiliul Naţional al PSD, i-a dat termen lui Pârvu să rezolve rapid situaţia "alimentelor otrăvite".

"În România intră alimente pline de otravă, chimicale, calitate mult inferioară faţă de acele alimente vândute în ţările de origine. Vă întreb ultima dată, ce vă lipseşte să începeţi acest program de protecţie a copiilor şi cetăţenilor români, ca ei să nu mai consume alimente otrăvite? (...) Vă lipseşte curajul? Dacă da, e grav pentru că bărbăţia nu se cumpără de la librărie. (..) Nu sunt în stare să protejeze, să meargă acasă. Asumaţi-vă responsabilitatea”, a cerut Dragnea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?