Două trenuri de marfă s-au ciocnit sâmbătă dimineaţă

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Accident de tren sâmbătă dimineaţă. Traficul feroviar între Bucureşti – Constanţa a fost complet blocat între Lehliu şi Săruleşti, după ce două trenuri de marfă s-au ciocnit. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 4, sâmbătă dimineaţă. O locomotivă şi un vagon au sărit de pe şine. Nu au fost victime.


Un marfar a intrat în ultimul vagon al unui alt tren de marfă oprit. O locomotivă şi un vagon au deraiat. Cele două trenuri transportau rulouri de tablă şi cărbune. 

Primul tren a oprit pentru a repara o defecţiune apărută între vagoanele opt şi nouă. Oprirea a fost anunţată prin staţie, astfel încât semnalele luminoase roşii ar fi trebuit puse în funcţiune. Mecanicul locomotivei care a lovit garnitura oprită spune că ultimul semnal întâlnit arăta culoarea galbenă, ceea ce îl obliga  la reducerea vitezei.

Gheorghe Popa, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a spus că ceaţa a făcut imposibilă observarea acestora de către conducătorul celui de-al doilea tren. De asemenea. Paul Ulieru, comisar Infotrafic, a declarat că ceaţa a favorizat producerea accidentului, mai ales ca ultimul vagon al primului tren era slab semnalizat.

''Până în acest moment se pare că este vorba de o eroare umană'', a declarat Mihai Frăsinoi, director general CFR Marfă.

Circulaţia pe această magistrală a fost oprită, dar trenurile de călători au fost deviate pe o altă rută. De asemenea, CFR Călători a anulat patru trenuri.

''În paralel vor fi pregătite şi mijloace de transport auto, până la remedierea situaţiei. În jurul orei 15.00-16.00 calea ferată va fi redată trenurilor de călători'', a declarat Niculaie Enciu, prefectul judeţului Călăraşi.

Paul Ulieru, comisar Infotrafic, a declarat că ceaţa a favorizat producerea accidentului, mai ales ca ultimul vagon al primului tren era slab semnalizat.

Garniturile de pe ruta Bucureşti-Constanţa au avut întârzieri cuprinse între 60 şi 120 de minute, potrivit ultimelor informaţii. Trenurile au fost deviate pe ruta Bucureşti - Urziceni - Feteşti - Constanţa.

Pe calea ferată din România sunt peste o mie de puncte periculoase care pot provoca oricând tragedii feroviare.

Galerie video

Circulaţia feroviară este complet blocată între Bucureşti şi Constanţa
Circulaţia feroviară este complet blocată între Bucureşti şi Constanţa
Trenurile circulă pe ruta ocolitoare
Bucureşti-Urziceni-Feteşti-Constanţa
Trenurile circulă pe ruta ocolitoare Bucureşti-Urziceni-Feteşti-Constanţa
Circulaţia trenurilor ar putea fi reluată după ora 14.00
Circulaţia trenurilor ar putea fi reluată după ora 14.00
Două trenuri de marfă s-au ciocnit pe magistrala feroviară 800, Bucureşti-Constanţa.
Două trenuri de marfă s-au ciocnit pe magistrala feroviară 800, Bucureşti-Constanţa.
Gh. Popa: Trenurile de călători vor avea
întârzieri între 60 şi 90 de minute
Gh. Popa: Trenurile de călători vor avea întârzieri între 60 şi 90 de minute
Frăsinoi: Se pare că incindentul a fost provocat de o eroare umană
Frăsinoi: Se pare că incindentul a fost provocat de o eroare umană

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?