Două noi graffiti-uri semnate Banksy au apărut la Londra. Ce semnificaţie au

Două graffiti-uri ale artistului Banksy au apărut luni pe zidul Centrului de artă Barbican din Londra, ambele inspirate din expoziția dedicată pictorului american Jean-Michel Basquiat, relatează EFE."Paternitatea" celor două picturi a fost confirmată de Banksy pe contul său de Instagram și ambele au fost descrise drept "o colaborare neoficială" la noua expoziție dedicată lui Basquiat.

Expoziția dedicată pictorului american se va deschide miercuri publicului la centrul de artă Barbican, "un loc care este mai degrabă interesat să șteargă orice graffiti de pe zidurile sale", notează Banksy.

Primul graffiti reprezintă o roată dintr-un parc de distracții care are însă coroane în loc de scaune și unde se pot vedea oameni stând coadă la ghereta de bilete.

Al doilea graffiti, inspirat din lucrarea lui Basquiat ''Boy and Dog in a Johnnypump'' din 1982, prezintă doi polițiști care interoghează un copil în timp ce câinele îi privește. Basquiat, care a murit în 1988 la 27 de ani de o supradoză de heroină, a fost primul artist urban de culoare care a devenit faimos la New York.

Muzeul londonez a descris expoziția dedicată artistului american ca "un prim spectacol la scară mare din Marea Britanie" care va cuprinde peste 100 de opere ale lui Basquiat alături de fotografii, filme și materiale de arhivă.

Această expoziție se organizează la 30 de ani după moartea artistului, care a fost iubitul cântăreței Madonna și care și-a câștigat de asemenea viața ca muzician și poet.

La rândul său Banksy, care nu dorește să-și dezvăluie identitatea, este cunoscut pentru angajamentul său politic și social reflectat în lucrările sale. În mai, a apărut la Dover o lucrare a sa inspirată din ''brexit'' și care reprezintă un muncitor răzuind o stea de pe steagul Uniunii Europene.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?