Dosarul „Insolvența Realitatea TV” – Adevăruri nespuse sau neștiute (VIDEO)

Preluarea controlului asupra mass-media este de fapt planul pe care președintele de atunci al României, Traian Băsescu, l-a pus în aplicare cu sprijinul generalului Florian Coldea de la Serviciul Român de Informații și cu cel al lui Sorin Blejnar, șeful ANAF. Informațiile strânse au fost „vărsate” pe masa DNA, pentru a reduce impactul presei în manipularea electoratului anti-Băsescu şi a aduce sub controlul direct presa din România, potrivit Realitatea TV.Traian Băsescu, fostul Preşedinte al României a comis o infracţiune de coluziune, conivenţă. Adică o înțelegere secretă între două părți - în complicitate pentru prejudiciul unei a treia. Sebastian Ghiţă a făcut public acordul intr-o emisiune înregistrată ce constituie probă. El a ştiut, a încurajat prin lipsa de atitudine, a participat la coluziune şi subminarea autorităţii în stat a celor 3 puteri asupra cărora avea datoria constituţională de a le veghea independenţa.

Scopul înțelegerii a fost împiedicarea presei de a critica puterea. Ministerul Public, Coldea (SRI) şi Ministerul Justiţiei au subminat Executivul si Justiţia, care, în înțelegere cu SRI, au încalcat drepturile unor cetățeni pentru controlul media. Acțiunile ostile s-au multiplicat însă și la alţi 10-15.000 patroni, cărora, prin interceptari nelegale, le-au arestat administratorii şi contabilii, au poprit conturile şi au distrus firmele.

Au promovat interese obscure de închidere de societăți, cu eliminare de pe piaţă, dar creare de culoare pentru alte firme favorizate direct sau indirect. Asta în ciuda faptului că rolul statului este să colecteze creanţele fiscale de la contribuabili.

În consecință, toate grupurile media s-au confruntat cu probleme legale grave. Pe rând, B1, Mediafax, Intact, Adevărul Holding, Evenimentul și Capital, Realitatea TV, TVR, sau ProTV, au trecut sau trec prin proceduri de insolvență ori faliment.

În ceea ce privește Realitatea, a existat premeditare, iar executanții au fost ASESOFT, ANAF și RAPPS. Chiar dacă ASESOFT, prin contractul de management, ar fi trebuit să plătească toate obligaţiile Realitatea Media. Mai mult, ASESOFT s-a înregistrat la masa credală, conform propriilor estimări, cu 50 milioane de lei în insolvenţa Realitatea Media. În realitate, 20 de milioane au fost dovedite false, râmânând 30 de milioane la masa credală, adică obligaţiile plătite de ASESOFT pentru Realitatea Media. În contrapartidă, ASESOFT a primit foloase necuvenite de 54 de milioane lei, reprezentând venituri ale Realitatea Media. Decizia a fost luată fără acordul AGA Realitatea Media.

Apoi, pe durata contractului de management, RAPPS şi ASESOFT au modificat contractul de chirie dintre RAPPS şi Realitatea Media, pe motiv că Realitatea nu ar fi plătit chiria pentru 3 luni, iar RAPPS a închiriat spaţiul Realitatea Media către ASESOFT. A urmat evacuarea personalului, sechestrarea bunurilor Realitatea Media, respectiv echipamente, sisteme, cablări, instalaţii de comunicare. Valoarea contabilă a fost de peste 40 milioane euro, totul pentru o chirie înscrisă la masa credală cu dobânzi şi penalităţi de 1,3 milioane lei.

Cum a fost posibil ca o televiziune să se lanseze în câteva ore? Simplu. Cu echipamentele de 40 de milioane de euro ale Realității TV. Echipamente greu de recuperat pentru că RAPPS nu este custode al bunurilor, ASESOFT nu este custode al bunurilor, România TV nu este custode al bunurilor, ANAF nu este custode al bunurilor. Iar Realitatea are interdiciţie.

De fapt, o interdicție în a se exprima liber.

O anchetă mai amplă, cu toate datele acestui atac, apare şi în Cetateanul.net, care publică ceea ce poate fi considerat un tablou cât mai complet asupra cazului insolvenței celei mai cunoscute televiziuni de știri din România.

De asemenea, portalul de investigaţii promite ca, în zilele următoare, va relata mai multe despre acest caz emblematic, inclusiv puncte de vedere ale celor care contestă faptele prezentate în continuare. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?