Donald Trump va efectua o vizită oficială în Marea Britanie anul viitor

 

O vizită de stat în Marea Britanie a preşedintelui american Donald Trump va avea loc la anul, a informat marţi Sky News, care citează surse importante guvernamentale, transmite Reuters, potrivit Agerpres

Era de aşteptat ca vizita de stat a lui Trump să aibă loc în acest an, după ce şefa executivului britanic, Theresa May, l-a invitat pe liderul de la Casa Albă în Marea Britanie cu prilejul primei lor întâlniri, care a avut loc în ianuarie la Washington. Însă oficialităţi guvernamentale au menţionat în mod repetat că nu a fost stabilită nicio dată pentru efectuarea respectivei vizite.

În ciuda asigurărilor oferite, printre alţii, de şeful diplomaţiei britanice, Boris Johnson, că vizita va avea loc, au existat şi numeroase personalităţi care s-au opus sosirii lui Trump în Marea Britanie. Unul dintre cei mai vocali critici a fost primarul Londrei, Sadiq Khan, care a cerut anularea vizitei de stat în regat a liderului american.

Totodată, perspectiva unei vizite de stat, cu fast deosebit, a lui Donald Trump i-a iritat pe numeroşi britanici. O petiţie online a strâns la începutul lunii iunie aproape 1,8 milioane de semnături de persoane care cereau ca deplasarea să fie adusă la rangul unei vizite simple, pentru a evita punerea într-o situaţie jenantă a Reginei în timpul unei întrevederi protocolare cu preşedintele american.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?