Doliu în sportul românesc. A murit un mare antrenor care a reușit o performanță UNICĂ

 

Singurul român cu două trofee ale Cupei Campionilor Europeni, antrenorul Lonciu Davidescu în vârstă de 87 de ani, a trecut în neființă vineri. 

Lonciu Davidescu a avut o impresionantă carieră de antrenor, fiind cooptat de-a lungul timpului în staff-urile mai multor echipe din România, Israel, Olanda și Marea Britanie, unde și-a trecut în cont mai multe performante deosebite. În România, acesta și-a pus amprenta atât pe unele echipe de juniori, cât și pe unele divizionare.

De asemenea, a participat la foarte multe cursuri internaționale de antrenori și a redactat peste 35 de cărți, studii și cercetări în domeniile tehnico- tactic și moral- volativ în baschet, reușind să creeze și o metodă de pregătire individuală pe posturi.

Din păcate, potrivit ziuacontanta.ro, oficialii federației israeliene de bachet, vineri, cel care afirma cu mare plăcere că " baschetul este victorie și spectacol", a pierdut cel mai important meci al vieții.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?