Doliu în sport! A murit unul dintre cei mai mari antrenori ai României

 

Cel mai mare antrenor român de sărituri în apă din toate timpurile, Pantelimon Decuseară, a murit, la vârsta de 78 de ani. Sportiv de elită, legitimat la CS Dinamo București, Pantelimon Decuseară a cucerit cinci titluri naționale.

În anul 1966 a fost primul săritor român calificat în finala unei ediții a Campionatelor Europene, unde a ocupat un onorant loc 6.

A absolvit Institutul de Cultură și Educație Fizică din București, actualmente UNEFS, iar apoi s-a stabilit la Bacău, unde a fost antrenor la secția de sărituri în apă.

Munca sa, foarte apreciată deopotrivă în țară și peste hotare, a contribuit la cizelarea și creșterea valorică a numeroși sportivi români.

Momentul de vârf al carierei sale l-au reprezentat Campionatele Mondiale de juniori de la Londra, din 1992. În calitate de antrenor al lotului național, Pantelimon Decuseară l-a îndrumat pe Gabriel Cherecheș, campion mondial, în timp ce la feminin, la respectiva ediție s-au cucerit două medalii de bronz.

Pantelimon Decuseară s-a remarcat prin capacitatea sa de muncă ieșită din comun, precum și prin strategiile de pregătire utilizate.

Pantelimon Decuseară a fost arbitru FINA, calitatea de arbitru membru al juriului îndeplinind-o și în competițiile interne.

Întreaga lume a natației românești, precum și membri LEN și FINA, deplâng decesul lui Pantelimon Decuseară.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?