Doliu în politică! Primele reacții din UDMR după decesul lui Verestoy Attila

Doliu în Senatul României.Senatorul UDMR Verestoy Attila, a murit, miercuri, la vârsta de 63 de ani. Era bolnav, suferea de cancer şi se afla la Viena, pentru tratament. Era unul dintre cei mai longevivi parlamentari din România. A fost senator în toate legislaturile din 1990 încoace, de fiecare dată ales pe listele UDMR, în județul Harghita, notează Realitatea TV. Colegi și prieteni din UDMR, și-au exprimat regretul prin telefon la REALITATEA TV.


"Regret. Dumnezeu să-l odihnească! M-a surprins și pe mine vestea, mi-a fost prieten și un coleg extrem de important în UDMR", a spus Marko Bela, preşedinte UDMR


"E un moment greu pentru mulți dintre noi. Nu îmi vine să cred că a trecut în neființă. E o mare pierdere pentru Senat, institutional, dar și pentru UDMR și comunitatea maghiară" a spus Peter Eckstein Kovacs, membru UDMR.

Verestoy Attila s-a născut la 1 martie 1954 în Odorheiu Secuiesc. Verestoy a făcut parte din Legislativ fără întrerupere, din 1990. În 1978 a absolvit facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii Bucureşti, iar începând cu 1999 a fost doctor în chimie anorganică şi protecţia mediului la Universitatea Politehnică, Bucureşti.
Verestoy a publicat peste 60 de lucrări ştiinţifice, brevete, prezentări la simpozioane, conferinţe, congrese, coautor la 3 cărţi în specialitatea de inginerie chimică, protecţia mediului.

De asemenea, a fost unul dintre cei mai bogați politicieni.
În declaraţia de avere Verestoy a trecut 5 terenuri intravilane, 3 apartamente şi 2 case. Totodată, în averea sa se mai aflau 3 autoturisme, bijuterii în valoare de 58 de mii de euro, şi tablouri cu valoare de 25 de mii de euro.
În 2010, în top Forbes figura cu o avere de 60 de milioane de euro.
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?